Keltavahvero on vuoden sieni
Tänä vuonna sienimetsästä kannattaa poimia erityisesti vuoden sieneksi valittua keltavahveroa eli kantarellia, Marttaliitto ry vinkkaa. Keltavahvero on helppo löytää ja tunnistaa, se on kauttaaltaan kauniin keltaisen värinen. Lakki on suppilomainen, ja sen reuna voi olla hyvinkin mutkainen. Lakin alapinnalla olevat poimut ovat haaraisia ja pitkäjohteisia. Sienen voi tunnistaa myös sille ominaisesta hedelmäisestä tuoksusta. Keltavahvero on erinomainen ruokasieni.
Puhdistetut keltavahverot voi laittaa suoraan pannulle ja kypsentää kuumennettaessa irtoavassa nesteessä. Ne sopivat monenlaisiin ruokiin ja leivontaan. Keltavahveron voi pakastaa, kuivata tai säilöä mausteliemeen.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















