Pikkuisen prameammat piparipallot syntyvät yllättävän helposti
Neljän aineksen piparkakkupallot ovat helppoja herkkuja valmistaa joulun pyhiksi. Valmistukseen ei tarvita uunia, eikä kummallisia välineitäkään. Niihin tulee maustamatonta tuorejuustoa, piparkakkuja, dulche de lecheä sekä maitosuklaata. Dulche de leche on karamellisoitua maitotiivistettä, joka on maultaan samanlaista kuin kinuski. Sitä löytyy kaupoista sellaisenaan purkissa, ja reseptistä jääneet loput kinuskit voi laittaa vaikkapa jäätelön päälle tai kakun väliin, tai syödä sellaisenaan.
Myös puuron päällä dulche de leche toimii kirpeiden puolukoiden kaverina. Yksinkertaisuudessaan piparkakut murskataan hienoksi muruksi ja sekoitetaan joukkoon maustamaton tuorejuusto sekä dulche de leche. Taikina pyöritellään palloiksi ja dipataan sulatettuun suklaaseen. Pallot saavat koristeekseen vielä piparimurua ja ne saavat jähmettyä jääkaapissa. Näitä piparkakkupalloja osaavat myös perheen pienemmät valmistaa.
Neljän aineksen piparkakkupallot
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g piparkakkuja
2 rkl dulche de lecheä (karamelli-soitu maitotiiviste)
200 g maitosuklaata
Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sekoita muruseos, tuorejuusto sekä dulche de leche keskenään taikinaksi. Pyörittele taikinasta noin 12 palloa. Jos taikina jää liian löysäksi, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin tai lisätä piparkakkumurua. Pallot on helpompi pyöritellä hieman jähmettyneestä taikinasta.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Dippaa pallot suklaassa, asettel leivinpaperilla vuoratulle pellille ja murusta päälle hieman piparkakkua. Laita jääkaappiin jähmettymään. Säilytä pallot jääkaapissa.
Henriikka Fingerborg


















