Päivä suomalaiselle ruoalle
Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4. syyskuuta. Päivä nostaa oman maan ruoan hetkeksi ansaitsemaansa valokeilaan. Toisinaan itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka on itse asiassa etuoikeus. Syyskuussa juhlistetaan siis sitä, että osaavat ruokaketjun ammattilaiset varmistavat, että voimme nauttia oman maan antimia joka päivä, sesongista tai maailman tuulista huolimatta.
Suomalaisen ruoan päivän resepti on mutkaton. Poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Se on ainoa merkki, joka takaa, että myös raaka-aineet ovat kotimaisia, Ruokatieto Yhdistys ry kertoo.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















