Tortellinit rakastavat kastiketta
Tortellinit ovat helppoudessaan oikeata arjen pikaruokaa ja maun voi valita oman mielensä mukaan, useimmiten ne ovat liha- tai juustomassalla täytettyjä. Tortellini on tyypillinen bolognalainen pastalajike, joka tarjoillaan yleensä in brodo, eli lihaliemellä. Tortellinit uiskentelevat mielellään kastikkeessa, ja tällä kertaa kermaisessa juustokastikkeessa, jossa ne valmistuvat helposti yhdellä pannulla. Kastikkeen valmistamisessa menee ainoastaan viitisen minuuttia, ja sen jälkeen tortellinit laitetaan joukkoon kypsymään.
Herkullinen, kermainen ja juustoisen venyvä kastike syntyy sipulista, tomaattipyreestä, creme fraichesta ja mausteista. Ainekset haudutetaan kerman, maidon ja veden kera ihanan makuiseksi kastikkeeksi. Lopuksi kastikkeen joukkoon laitetaan vielä reilusti mozzarellajuustoa, joka tekee kastikkeesta juustoisen ja venyvän.
Tortellinit kermaisessa juustokastikkeessa
öljyä paistamiseen
500 g tortellineja
1 punasipuli tai sipuli
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl creme fraichea
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3 dl vettä
mozzarellajuustoa raasteena
mausteita oman maun mukaan:
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja basilikaa
rucolaa tai tuoretta basilikaa
Kuori ja pilko sipuli kuutioiksi. Kuullota sipulia hetki kasarissa öljytilkassa. Lisää pannulle miedolla lämmöllä tomaattipyre ja mausteet ja sekoita. Lusikoi joukkoon creme fraiche. Kaada pannulle kerma, maito ja vesi ja sekoita kastikkeeksi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja anna porista hetki miedolla lämmöllä. Kaada tortellinit kastikkeen joukkoon ja sekoita niin, että kaikki tortellinit ovat kastikkeessa.
Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15-18 minuuttia, tai kunnes tortellinit ovat kypsiä. Lisää mozzarellajuustoraaste ja sekoita kastike pehmeän venyväksi. Tarjoile heti lämpimänä esimerkiksi rucolan tai tuoreen basilikan kera.
Henriikka Fingerborg