Ravintolasta haetaan hemmottelua
Suomalaisille tärkein syy mennä ravintolaan on itsensä hemmottelu sekä ystävien ja läheisten tapaaminen. Heikko taloustilanne kuitenkin rajoittaa ulkona syömistä: kahdessa vuodessa ravintolassa käymistä on vähentänyt joka kymmenes suomalainen. Sen sijaan risteilyllä kolmannes ei juuri mieti rahankäyttöään, kertoo Viking Linen kyselytutkimus.
Lähes puolet suomalaisista sanoo, että itsensä hemmottelu (49 %) sekä ajan viettäminen ystävien ja läheisten kanssa (44 %) ovat tärkeimmät syyt illastaa ravintolassa – laadukkaasta ruoasta nauttiminen nousee kolmannelle sijalle (42 %). Viidennekselle suomalaisista tärkein syy mennä ravintolaan on uusien paikkojen testaaminen ja viidelle prosentille ravintoloissa syöminen on elämäntapa.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)