Bunny Mary – pääsiäispupu aikuiseen makuun
Bunny Mary on oranssi pääsiäisversio perinteisestä Bloody Mary -drinkistä. Perinteinen Bloody Mary on täyteläinen ja mausteinen sekoitus tomaattimehua, vodkaa, sitruunaa sekä worcester- ja tabasco-kastiketta. Klassisena koristeena toimii pala lehtiselleriä, mutta usein mukaan laitetaan myös kirsikkatomaatteja, minisuolakurkkuja tai oliiveja – joskus koko cocktailtikullinen.
Bloody Mary on erityisen suosittu brunssijuomana, sillä sen täyteläinen maku ja raikas happamuus herättelevät makuaistit lempeästi. Bunny Mary saa värinsä ja pääsiäishenkensä tietysti porkkanamehusta. Se tuo juomaan hienovaraista makeutta ja keventää koostumusta hieman, kuitenkaan viemättä drinkiltä sen tunnistettavaa luonnetta.
Bunny Mary on mainio valinta pääsiäisbrunssille tai kevään juhlapöytään – näyttävä, raikas ja sopivasti erilainen. Porkkanamehu tekee drinkistä myös visuaalisesti kiinnostavan, ja koristeluilla saa helposti luotua juhlatunnelmaa.
Halutessasi voit valmistaa myös alkoholitonta versiota korvaamalla vodkan esimerkiksi kivennäisvedellä tai käyttämällä alkoholitonta giniä tai vodkaa. Bunny Mary sopii hyvin myös alkuruoan rooliin – kokeile tarjoilla pienenä shottilasiversiona, koristeena vaikkapa porkkanan vihreä varsiosa tai pieni sellerinpala.
Bunny Mary
12 cl porkkanamehua
6 cl vodkaa
(halutessa ¼ tl sellerisuolaa ja ripaus mustapippuria)
1,5 cl sitruunamehua
1 tl worcestershire-kastiketta
1 tl tabascoa
jäitä
sellerisuolaa lasin reunaan
Pyyhi lasin reuna sitruunan palalla ja pyörittele sellerisuolassa. Lisää kaikki ainekset jäiden kera shakeriin. Sekoita ja valuta siivilän läpi jäillä täytettyyn lasiin. Koristele esimerkiksi tuoreilla lehtisellerin varsilla, sitruunaviipaleella, porkkanan naateilla tai cocktail-tikkuun pujotetuilla hillosipuleilla ja minisuolakurkuilla.
Henriikka Fingerborg