Vaalean mutakakun salaisuutena on paahteinen fariinisokeri
Se maistuu ihan kanelipullalta, mutta kakun muodossa. Vaalea mutakakku tehdään yleensä valkosuklaasta tumman suklaan sijaan, mutta tässä kanelipullan makuisessa mutakakussa maistuu ihanasti paahteinen fariinisokeri ja kaneli. Tämän kakun kanssa tarjoiltavaksi sopii mainiosti vaniljajäätelö, tai kevyesti vispattu kermavaahto. Välineiksi riittää kaksi kattilaa ja vispilä, sekä leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka.
Mutakakkuun tarvitset vain voita, kananmunia, sokeria ja vehnäjauhoja. Kanelitäyte valmistetaan voista, kanelista sekä fariinisokerista. Päälle voi ripotella halutessaan hieman raesokeria, kuten kanelipullienkin päälle ripotellaan.
Kanelipulla-mutakakku
200 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
kanelitäyte:
50 g voita
2 rkl jauhettua kanelia
2 rkl fariinisokeria
päälle raesokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (22 cm) leivinpaperilla. Sulata 200 g voita isossa kattilassa. Anna voin jäähtyä hieman ja lisää sitten sulaneen voin joukkoon sokeri ja kananmunat, ja vispaa tasaiseksi. Lisää vielä vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Valmista täyte. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhettu kaneli sekä fariinisokeri. Lusikoi täytettä taikinan päälle ympyrän muotoisesti ja tee lopuksi veitsellä tai hammastikulla marmorikuviota pintaan. Kaikkea täytettä ei välttämättä tarvitse käyttää. Koristele halutessasi raesokerilla.
Paista kakkua noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Kakku saa olla hieman hytkyvä, kun sen ottaa uunista. Näin kakkuun jää mutainen koostumus.
Anna mutakakun jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä mieluiten jääkaapissa, kunnes tarjoilet kakkua. Näin se ehtii hieman hyytyä ja se on helpompaa leikata. Tarjoile kevyesti vispatun kermavaahdon, tai vaniljajäätelön kera.
Henriikka Fingerborg



















