Täysjyväviljaa syötävä enemmän
Suomalaisista 33 prosenttia sanoo syövänsä täysjyväviljaa päivittäin. Tämä selviää Leipätiedotuksen teettämästä kuluttajatutkimuksesta. Valtaosa suomalaisista syö täysjyväviljansa mieluiten leivän muodossa, myös puuro on suosittu täysjyväviljan käyttötapa. Suomalaiset saavat täysjyväviljaa liian vähän.
Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimuksen mukaan suomalaiset saavat täysjyväviljaa keskimäärin 60 grammaa päivässä. Vaikka syömme paljon ruisleipää, joka THL:n selvityksen mukaan on yleisin täysjyväviljan lähteemme, jää saanti pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa annettuun 90 gramman suositukseen nähden liian alhaiseksi.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















