TAI:n ja Rasekon ravintola-alan suurlähetystöyhteistyö laajenee Ranskaan
Turun ammatti-instituutti (TAI) ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko järjestävät lokakuussa Suomi-teemaisen ruokaviikon Ranskan Suomen-suurlähetystössä Pariisissa. Tapahtuma pitää sisällään useita lounas- ja illallistapahtumia suurlähetystön kutsuvieraille.
– Edellinen kohteemme Korea oli trendikäs, nyt pääsemme gastronomian juurelle Pariisiin, TAI:n kilpailutoiminnan koordinaattori ja Culinary in Finnish Embassy -projektin toinen vastuuopettaja Niina Hannuksela kertoo tiedotteessa.
Aikaisemmin TAI ja Raseko ovat järjestäneet Suomi-teemaisia ruokaviikkoja suurlähetystöjen kanssa Soulissa, Bangkokissa, Lissabonissa ja Nairobissa.
– Tällä kertaa mittakaava on erilainen, kun tapahtuma(t) järjestetään ensimmäistä kertaa suurlähetystössä eikä residenssissä. Yhteenkin tilaisuuteen on kutsuttu 80 henkilöä, Hannuksela kehuu.
TAI:n ja Rasekon tekemien Suomi-ruokaviikot järjestetään osittain EU:n Erasmus+-rahoituksella.
Ruokaviikon jälkeen TAIn ja Rasekon opiskelijat jäävät kahdeksi viikoksi työharjoitteluun
TAI:n opiskelijoiden kohdalla se tarkoittaa viiden tähden Plaza Athénée Paris -hotellia. Työharjoitteluun valmistautuessaan opiskelijat muun muassa lukevat 125-sivuisen perehdytysmateriaalin. Siinä kerrotaan esimerkiksi viiksien ja kampauksien muodoista, kynsilakan väristä ja tervehtimistavoista.
– Myös osa Rasekon opiskelijoista jää Pariisiin työharjoitteluun muun muassa Cafe Maahan, joka on Institut Finlandais -instituutin yhteydessä, toteaa Rasekon lehtori ja projektin toinen vastuuopettaja Tomi Aho.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

















