Kahden minuutin mutakakku mikrossa on pikalääke suklaanhimoon
Helteisellä säällä ei kannata kuumentaa kotia uunin lämmöllä, vaan tehdä parin minuutin mutakakku helposti ja nopeasti mikrossa. Mukissa tehtävä kakku on vanha keksintö, mutta tehoaa tutkitusti aina akuuttiin herkkuhimoon. Kahden minuutin mutakakun ainekset ovat tuiki tavallisia ja löytyvät useimman kotikeittiön kaapeista jo valmiiksi.
Mutakakku on myös mökkikelpoinen, sillä siitä ei juurikaan synny tiskiä eikä stressiä. Tarvitset ainoastaan sulatettua voita, sokeria, tummaa kaakaota, ripauksen suolaa, leivinjauhetta, vehnäjauhoja, maitoa ja yhden kananmunan. Ainekset voi sekoittaa kulhossa vaikka lusikalla ja kaataa mukeihin. Joukkoon voi tiputtaa mitä tahansa suklaata, vaikka palan pätkistä tai tavallista maitosuklaata oman maun mukaan.
Mutakakku kannattaa laittaa tarjolle saman tien, ja koristella esimerkiksi kermavaahdolla, kesäisillä marjoilla tai monen kestosuosikilla, vaniljajäätelöllä. Mukeja ei kannata täyttää reunoihin asti, sillä taikina kohoaa nopeasti yli.
Kahden minuutin mutakakku
2 rkl sulatettua voita
0,5 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaota
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
Sulata voi mikrossa. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Lusikoi valmis taikina kahteen kuppiin, voit tipauttaa joukkoon myös mitä tahansa suklaata. Älä kaada kuppia ihan täyteen, sillä muuten taikina kiehuu yli. Laita kupit mikroon paistumaan kahdeksi minuutiksi. Tarjoile heti esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kera.
Henriikka Fingerborg