Prinsessakakkuun keksittiin Ruotsissa uusi hauska muoto
Perinteinen prinsessakakku on saanut länsinaapurissa uuden ja trendikkään muodon. Torttu kasataan jäätelökulhoon tai lasiin annoksittain. Tämä versio kakusta on peräisin Tukholman Stureplanilla sijaitsevasta Sturehof-ravintolasta. Prinsessakakku on helpoin tarjoiltava, kun oikaisee hieman. Sokerikakun, hillon ja vaniljakreemin voi ostaa valmiina ja koota kulhoihin tai laseihin. Kermavaahdon kera.
Jos haluat leipoa sokerikakkupohjan itse, kannattaa pohja valmistaa pellille. Näin siitä tulee tarpeeksi ohut ja helppo leikattava. Kakut voi valmistaa isompiin laseihin tai kulhoihin, ja kerroksia voi tehdä tarpeen mukaan enemmän tai vähemmän. Tällä reseptillä tehdään neljä annosta, joissa on kaksi sokerikakkukerrosta.
Vaniljakreemi
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
20 g voita
2 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunan keltuaista
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta
Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen vispilällä. Vispaa seosta kunnes seos on paksuuntunut. Valmistuksessa menee muutama minuutti. Valuta seos siivilän läpi kulhoon, käyttäen apuna esimerkiksi nuolijaa. Anna jäähtyä. Peitä vaniljakreemin pinta kelmulla ja laita jääkaappiin.
Prinsessakakut
8 pyöreää sokerikakun palaa
150 g vadelmahilloa
3 dl vispikermaa vaniljasokerilla maustettuna
pieni ripaus leivinjauhetta
vihreää marsipaania
tomusokeria
vaaleanpunaisesta marsipaanista tehtyjä ruusuja
Leikkaa pyöreät pohjat sokerikakusta. Pohjan koko on hyvä olla 1–2 millimetriä pienempi kuin tarjoiluastia. Pohjan paksuus saa olla noin 1 senttimetri. Leikkaa kaulitusta marsipaanista vielä marsipaanikannet tismalleen astian kokoisiksi kansiksi.
Vispaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää kermavaahtoon ripaus leivinjauhetta, näin kerma pysyy paremmin kasassa eikä lässähdä.
Kasaa kakut laittamalla kaksi kerrosta vuorotellen sokerikakkua pohjalle ja hilloa päälle.
Pursota sitten vaniljakreemiä reunoille pyöreäksi rinkulaksi ja lusikoi vielä kermavaahtoa niin, että astia on täynnä. Tasoita kerman pinta ja laita päälle vielä marsipaanikansi, sekä ruusu. Sihtaa päälle halutessasi hieman tomusokeria.
Henriikka Fingerborg




















