Juustot nousseet pihvin asemaan purilaisissa
Juustojen merkitys ruoanlaitossa ja erityisesti hampurilaisissa kasvaa, povaa Pancho Villa -ravintolaketjun luova johtaja Esa Huotari. Erikoisjuustoilla jopa korvataan liha. Hän on nähnyt, miten parin viimeisen vuoden aikana erikoisjuustot hampurilaisissa ovat nousseet jopa trendiksi asti Keski-Euroopassa.
– Esimerkiksi vuohenjuusto ja halloumi ovat jo tällä hetkellä kovassa käytössä burgereissamme. Mutta jatkossa sen tutun ja turvallisen cheddarin tilalla saattaa olla esimerkiksi brietä, savujuustoa, goudaa, mozzarellaa tai stiltonia. Muutaman vuoden sisällä hampurilaisissa yleisesti käytettävien juustotyyppien määrä tulee ainakin tuplaantumaan, Huotari arvioi.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















