Valkosuklaa-macadamiakeksien salaisuus piilee voin ja sokerin vaahdottamisessa
Jos olet maistanut Subwayn valmistamia valkosuklaa-macadamiakeksejä ja rakastat niitä, tätä reseptiä kannattaa kokeilla. Sitkeän pehmeät ja reunoilta hieman rapeat vaaleat keksit ovat niin herkullisia, että parempia saa monen mielestä hakea. Ellei sitten leivo itse. Kyseisiä suklaakeksejä jäljitteleviä reseptejä löytyykin netistä runsaasti.
Reseptin ainoa työläämpi osuus on voin ja sokereiden vaahdottaminen, loput ainekset vain lisätään seoksen joukkoon. Keksien salaisuus on juurikin se hieman sitkeä sisusta, joten keksejä ei missään nimessä kannata paistaa ylikypsäksi. Keksitaikinasta voi tehdä myös pötkylöitä ja leikata kiekoiksi pakastimeen. Näin sinulla on aina paistovalmiita keksejä odottamassa vierasvarana tai herkkuhimon iskiessä. Pakastettujen keksien paistoaika ja lämpötila eroaa kuitenkin hieman tästä reseptistä.
Tällä ohjeella tulee parisenkymmentä keksiä, riippuen tietysti siitä, miten isoja keksejä haluaa leipoa. Keksit säilyvät hyvin muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Valkosuklaa-macadamiakeksit
225 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
150 g rouhittuja macadamiapähkinöitä
400 g valkosuklaata
Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Pilko macadamiapähkinät ja valkosuklaa paloiksi. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi, sokeri, fariinisokeri keskenään. Lisää joukkoon vielä vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan vielä macadamiapähkinät ja valkosuklaa. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota ruokalusikalla tai jäätelökauhalla taikinaa ja pyöritä taikina palloiksi leivinpaperille.
Litistä palloja hieman lyttyyn ja jätä tarpeeksi tilaa pallojen välille, jotta taikinalla on tilaa levitä. Paista 190 asteessa kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.
Henriikka Fingerborg




















