Mehevät rahkapannarit kruunaavat brunssin tai aamiaisen
Rahkapannarit ovat nopeita valmistaa, ja niihin tarvitsee ainoastaan muutaman aineksen. Rahka tekee pannareista hieman mehevämpiä, ruokaisampia, terveellisempiä ja herkullisempia, ja ne maistuvat hyvin niin aikuisille kuin lapsillekin. Ne sopivat hyvin aamiaiselle, brunssille tai välipalaksikin. Proteiinirikkaat rahkapannarit voi tehdä tavallisiin vehnäjauhoihin, mutta myös kaurahiutaleista nopeasti surautettu jauho käy. Näin myös keliaakikot voivat nauttia pöydän antimista, kunhan valmistaa kaurajauhon gluteenittomasta kaurahiutaleesta.
Rahkapannarin voi tarjoilla perinteisesti hillon ja kermavaahdon kera, mutta hieman terveellisemmän siitä saa, kun päälle lusikoi turkkilaista jogurttia, marjoja ja hunajaa. Taikinaan voi halutessaan lisätä myös muussattua banaania rahkan lisäksi. Näin valmistat ihanat rahkapannukakut.
Mehevät rahkapannarit
2 dl rahkaa
3 kananmunaa
2 dl kaura- tai vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
öljyä tai voita paistamiseen
päälle:
turkkilaista jogurttia
marjoja
hunajaa
Sekoita ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu tai lettupannu kuumaksi ja lisää nokare voita tai loraus öljyä. Vaihda keskilämmölle, kun alat paistaa pannareita. Lusikoi taikinaa pieniksi keoiksi siten, että saat pieniä pannukakkuja. Voit tasoittaa pannukakkuja hieman kostutetulla lusikalla. Paista pari minuuttia ja käännä. Paista vielä hetki. Tarjoile pannukakut turkkilaisen jogurtin, marjojen ja hunajan kera.
Henriikka Fingerborg