Kevyempi lihapullakeitto kanasta
Keitto viimeistellään parmesaanijuustolla ja lorauksella sitruunamehua
Lämmittävä lihapullakeitto on pakattu täyteen kasviksia ja maukkaita, parmesaani-kanapullia. Tästä keitosta tulee hyvä ja lämmin olo. Lihapullat pyöritellään itse tuoreista aineksista ja ne saavat mausteekseen parmesaanijuustoa, valkosipulia sekä persiljaa.
Lihapullat paistetaan pannulla kullanruskeiksi ja keittoon sujautetaan tuoreita kasviksia sekä orzo-jyväpastaa, joka tekee keitosta täyttävämmän. Myös keiton liemi saa mausteekseen ripauksen parmesaanijuustoa ja valkosipulia. Loraus sitruunamehua viimeistelee keiton maun.
Kanapullat
400 g kanan jauhelihaa
1,2 dl pankojauhoja
1 kananmuna
1,2 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 valkosipulin kynttä
pieni kourallinen silputtua persiljaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita isossa kulhossa kanan jauheliha, pankojauhot, kananmuna, raastettu parmesaani, pilkottu valkosipuli ja persilja sekä suola ja pippuri. Sekoita kunnolla käsin ja pyörittele pieniksi lihapulliksi. Kuumenna pannulla 1 rkl oliiviöljyä ja paista lihapullia joka puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Noin 4–5 minuuttia. Laita lihapullat sivuun odottamaan.
Liemi
tilkka oliiviöljyä
1 keltainen sipuli
2 porkkanaa
2 sellerin vartta
2 valkosipulin kynttä
2 l vettä
2 kanaliemifondia
1 laakerinlehti
2,5 dl orzo-jyväpastaa
3 rkl parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
Pilko sipuli, porkkanat ja sellerit. Kuullota isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä, noin 3–4 minuuttia. Lisää silputtu valkosipuli ja kuullota sekoitellen miedolla lämmöllä hetki. Lisää vesi, laakerinlehti sekä kanaliemifondit. Kuumenna kiehuvaksi. Sitten lisää orzo-pasta sekä lihapullat. Keitä kansi päällä 13–15 minuuttia, tai kunnes pasta on kypsää. Lisää parmesaanijuusto ja sekoittele. Mausta parmesaanijuustolla, suolalla sekä pippurilla. Lorauta vielä sitruunamehu. Sekoita ja tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
Henriikka Fingerborg