Pala Meksikoa avautui Kaskenkadulla
Meksikolainen ravintola Mex-Mex avasi viime torstaina uusissa tiloissa Kaskenkatu 12:ssa. Ravintola oli avajaisiltana täyteen varattu ja syömässä kävi illan aikana lähes sata ihmistä.
– Ilta oli kiireinen, mutta onnistunut, sanoo Mex-Mexin omistaja Eder Rodriquez.
Mex-Mex sijaitsi ennen Itäisellä Pitkäkadulla, jonne se perustettiin vuonna 2015. Ennen oman ravintolan perustamista Rodriquez työskenteli monissa suomalaisissa ravintoloissa. Rodriquez asui samassa talossa johon Mex-Mex myöhemmin perustettiin. Talon alakerrassa oli pieni kahvila, josta sai lounasta. Rodriquez kävi siellä ja sai idean perustaa Mex-Mex.
– Halusin itsekin oman pienen ravintolan, josta saisi lounasta, Rodriquez kertoo.
Mex-Mexissä tarjottiin aluksi meksikolaista kotiruokaa: tacoja, joita syödään Meksikossa samalla tavoin kuin suomalaiset syövät tortillaa, enchiladoja, eli täytettyjä tortillarullia, ja quesadilloja, eli puolikuun muotoisia juustotortilloja.
Rodriquez oli ehtinyt ravintoloissa työskennellessään kerätä ympärilleen verkoston, joka oli innoissaan uuden ravintolan perustamisesta. Myös tuntemattomat löysivät Mex-Mexin kävellessään kadulla sen ohi. Itäisellä Pitkäkadulla toiminta oli pienimuotoista, mutta tasaista. Tila oli kuitenkin pieni ja epäkäytännöllinen, joten Rodriquez alkoi etsiä uutta liiketilaa. Yllättäen korona helpotti uuden paikan löytämistä, koska monet muut ravintolat joutuivat konkurssiin.
Suomalaiset tietävät Rodriquezin mukaan nykyään hieman enemmän meksikolaisesta ruoasta kuin ennen. Tietämys kuitenkin rajoittuu yhä tacoihin ja tortilloihin. Rodriquezille tuli järkytyksenä, että suomalaiset syövät kovakuorisia tacoja.
– Meksikossa ei ole sellaisia, Rodriquez nauraa.
Elokuussa, kun muutto oli käynnissä, Mex-Mex lanseerasi Taco Truckin. Se on auto, joka myi tacoja keskustassa. Taco Truck -projekti oli ollut Rodriquezin mielessä jo pitkään, mutta vasta tänä kesänä se toteutui.
– Taco Truck oli hyvä tulonlähde, kun olimme niin sanotusti ”kahden ravintolan välissä”, sanoo Rodriquez.
Uuden ravintolan myötä Mex-Mex haluaa laajentua. Se haluaa olla erilainen ja ainutlaatuinen, hieno meksikolainen ravintola.
– Toivon, että uusi ravintola toimii ja ihmiset ymmärtävät sen konseptin, Rodriquez sanoo.
Uudessa ravintolassa tarjotaan perinteisiä, meksikolaisia ruokia, mutta suomalaisista raaka-aineista tehtynä. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi poroa, puolukkaa ja näkkileipää.
Itäisen Pitkäkadun ravintolassa järjestettiin joka vuosi juhlia Meksikon kansallispäivänä ja Kuolleiden päivänä. Niitä on tarkoitus järjestää myös uudessa ravintolassa.
Uusi Mex-Mex on hieno ravintola, mutta se tarjoaa edelleen myös kotiruokaa.
– Suomalaisille olisi outoa tulla meksikolaiseen ravintolaan, jossa ei ole tortillaa ja tacoja, sanoo Rodriquez.
Elli Kummala