Norssi rantautuu Aurajoen varteen
Kuore eli norssinakin tunnettu kala on mainettaan parempi ja jopa kuhan veroinen ruokakala, jonka sesonki on keväisin heti jäiden lähdön jälkeen. Tänä viikonloppuna tempaistaan kotimaisen, tuoreen kuoreen merkeissä. Turun Keittiömestarit valmistavat siitä 3 000 maistiaisannosta Saaristolaismarkkinoiden yleisölle. Kuoreannoksia on tänä viikonloppuna myös useiden maineikkaiden turkulaisravintoloiden ruokalistalta.
Kuore on Suomessa yleinen ja elinvoimainen kalalaji, joka sopii erinomaisesti hyvän ruuan ystäville ja myös ympäristötietoisen kuluttajan lautaselle. Sitä kalastetaan Suomessa merkittäviä määriä, mutta ruokapöydissä se on nykyään vähemmän tunnettu.
Viikonloppuna järjestettävä tempaus on osa Länsi-Suomen Kalatalouskeskuksen hanketta Saaristomeren kuore tutuksi, joka saa osarahoitusta Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta. Hankkeen tavoitteena on parantaa lajiin tunnettavuutta ja edistää sen käyttöä elintarvikkeena.
Turun Keittiömestarit ovat mukana Turun Saaristolaismarkkinoilla perjantaina 12. huhtikuuta kello 10–17, lauantaina 13. huhtikuuta kello 10–17 ja sunnuntaina 14. huhtikuuta kello 9–16. Tulevana viikonloppuna kuoretta on ainakin seuraavien ravintoloiden listalta: Ravintola Smör, Ravintola Bassi, Ravintola Göran ja Anniskelukahvila Tiirikkala.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)




















