Loppuelämäsi paras porkkanalaatikko
Aloin kirjoittaa ruokablogia liki päivälleen vuosi sitten. Taustalla oli pitkää puntarointia siitä, riittäisikö tarinaa ja etenkin riittävän hyviä reseptejä. Ennakoin, että kun kirjoittaa päivät työkseen, ei välttämättä jaksa kirjoittaa illalla huvikseen. Onneksi olin väärässä. Blogin pitäminen on ollut suorastaan terapeuttista.
Ensimmäisiä blogikirjoituksiani oli Loppuelämäsi paras porkkanalaatikko. Näin rohkenen väittää, ennen kuin saan parempaa. Tämän vaivattoman herkun ehtii pyöräyttää vielä aattonakin joulupuuron keittelyn ohessa.
500 g kotimaisia porkkanoita
1 l täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
2 munaa
1 dl siirappia
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
voita
Kuori porkkanat, pätki puoliksi ja höyrytä kypsiksi (vedessä keittäminen vie aromit). Keitä riisistä ja maidosta puuro. Survo porkkanat muhjuksi kattilassa tai isossa kulhossa. Lisää riisipuuro, munat, pari teelusikallista suolaa ja myllystä puolitoista kierrosta valkopippuria. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Lisää siirappi ja tarkista maku. Sen pitäisi olla reilusti makea ja samalla suolainen. Lisää suolaa tai siirappia sen mukaan, kumpaa mielestäsi tarvitaan. Makusi tiedät, kun olet laittanut laatikon pari-kolme kertaa.
Kaada seos mataliin foliovuokiin. Lasivuokaan kaadettaessa pitää muistaa, että laatikosta ei saa tulla liian paksu. Ripottele pinnalle korppujauhoja sen verran, että pinta juuri ja juuri peittyy. Auraa haarukalla poikittaissuuntaiset urat ja jätä haarukanleveys väliä. Auraa näihin kohtiin ura vastakkaiseen suuntaan. Juu, sekavalta kuulostaa, mutta katso kuvasta. Laita pinnalle voikokkareet ja paista laatikoita tunti uunin keskitasolla 200 asteessa. Se on siinä.
Kirjoittaja on Aamuset-kaupunkimedian toimitussihteeri ja intohimoinen kotikokki.
hellasoturi.blogspot.fi




















