Turun ammatti-instituutin elintarvikealan opiskelijat avaavat pop up -myymälän Kauppahalliin
Turun ammatti-instituutin elintarvikealan opiskelijat avaavat pop up -myymälän Kauppahalliin 8.–11. huhtikuuta. Myymälässä myydään opiskelijoiden käsityönä tekemiä tuotteita, kuten erilaisia ruokia, jälkiruokia ja lisukkeita.
Osa tuotteista on valmistettu yhteistyössä Kauppahallin Juustopuodin kanssa. Niissä on hyödynnetty ylijäämäheraa, josta on tehty muun muassa pannukakkua, sämpylöitä ja ohrapuuroa. Kaikki tuotteet on valmistettu opiskelijatyönä ja myydään edulliseen opiskelijahintaan. Raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia ja paikallisia. Tuotteiden lähtökohtana on laadukkuus ja resurssiviisaus.
Myymälä on osa Wisefood-hanketta, jossa kehitetään ruokaketjun yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden osaamista kiertotaloudesta ja edistää resurssiviisaasti valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita.
Turun ammatti-instituutti kehittää hankkeessa opetuksen malleja, jotka tukevat yritysten tuotekehitystä ja resurssiviisasta toimintaa. Wisefood-hankkeessa kehitetty pop up -myymälä on konkreettinen esimerkki tällaisesta mallista. Hanketta rahoittaa Euroopan unioni.
Pop up -myymälän toteuttamiseen osallistuu useita TAI:n koulutusaloja. Elintarvikeala vastaa tuotteista ja myynnistä. Media-ala on luonut visuaalisen ilmeen, puhtaanapidon opiskelijat huolehtivat siisteydestä ja logistiikka-ala tuotteiden kuljetuksista. Kaikkiaan mukana on yli 30 opiskelijaa ja noin kymmenen opettajaa eri aloilta.
Wisefood-hankkeessa mukana olevat elintarvikealan opettajat Sari Keskitalo ja Jonna Tuomi-Lehtonen ovat innoissaan myyntipisteen toteutuksesta.
– Pop up myymälän toteuttaminen on ollut ihana oppimiskokemus. Tämä laajentaa opiskelijoiden ymmärrystä yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta sekä antaa kokemusta projektityöskentelystä. Lisäksi opiskelijoiden asiantuntemus resurssiviisaista ruokaketjuista ja tuotteiden vastuullisesta tuottamisesta kasvaa, Keskitalo toteaa tiedotteessa.
– Pop upin toteuttaminen on lisännyt yhteistyötä sekä ammatti-instituutin eri alojen välillä että TAI:n ja paikallisten yrityksien ja yrittäjien välillä. Meidän opTurun ammatti-instituutin elintarvikealan opiskelijat avaavat pop up -myymälän Turun Kauppahalliinettajien projektinhallintaidot ovat myös kehittyneet kokonaisuutta työstäessämme, Tuomi-Lehtonen jatkaa.
Pop up on avoinna 8.–11. huhtikuuta kello 10–16 tai niin kauan kuin tuotteita riittää.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)




















