HKFoods käynnistää suomalaisen siipikarjanlihan viennin Kiinaan loppuvuoden aikana
HKFoods käynnistää siipikarjanlihan viennin Suomesta Kiinaan loppuvuoden aikana nyt saadun HKFoodsin Rauman yksikköä koskevan vientiluvan myötä. HKFoodsin saama vientilupa on merkittävä lisä HKFoodsin laajoihin vientioikeuksiin. HKFoods vie tällä hetkellä Kiinaan suomalaista sianlihaa.
Kiinaan vietävät tuotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä. HKFoodsin Rauman yksikköön on viime vuosina investoitu kasvuun myös viennin näkökulmasta.
Suomessa eläinten hyvinvointi sekä tuotannon ympäristötehokkuus mahdollistavat turvallisen ruoan laajat vientioikeudet.
– Siipikarjanlihan viennin käynnistyminen Kiinaan on koko toimialalle iso ja odotettu asia. Viranomaiset Suomessa ovat tukeneet kotimaisen ruokateollisuuden vientiponnisteluja ansiokkaasti. Lämpimät kiitokseni kaikille tahoille, jotka ovat asiaa olleet edistämässä. Erityiskiitokset Kiinassa parhaillaan olevalle tasavallan presidentti Alexander Stubbin delegaatiolle ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahille (kd.) vientilupien edistämisestä, sanoo HKFoodsin toimitusjohtaja Juha Ruohola tiedotteessa.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)