Bic Mac -taco on hampurilaisen ja tortillan liitto
Big Mac -tacot, eli smash burger tacot, ovat olleet suuri somehitti jo hetken aikaa. Big Mac -tacot ovat erittäin helppoja valmistaa itse kotikeittiössä ja maku on yllättävän lähellä hampurilaista. Sämpylän ja pihvin muotoilun sijasta Big Mac kasataan tortillalätyn päälle.
Yksinkertaisuudessaan jauhelihapaketti jaetaan vain neljään osaan, jauheliha painellaan tortillalättyjen päälle, maustetaan suolalla, sekä pippurilla ja paistetaan kuumalla pannulla. Tämän jälkeen paistetaan hetki toista puolta ja annetaan cheddarsiivujen sulaa jauhelihapihvin päällä.
Big Mac -kastike kannattaa tehdä aikaisemmin jääkaappiin valmiiksi maustumaan. Siihen tarvitaan majoneesia, valkoviinietikkaa, kurkkusalaattia, sinappia ja mausteita; paprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta. Kaikki sekoitetaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin siksi aikaa, kun tortillat paistetaan ja täytetään. Big Mac -tacot kannattaa nauttia heti lämpimänä.
Big Mac -tacot
400 g naudan jauhelihaa
4 pientä tortillalettua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
puolikas makea sipuli
öljyä paistamiseen
4 cheddarsiivua
suolakurkkua
jäävuorisalaattia
Big Mac -kastike
2 dl majoneesia (esimerkiksi Hellmans)
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään pienessä kulhossa ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään. Valmista Big Mac -tacot. Silppua sipuli ja jäävuorisalaatti. Jaa jauheliha neljään osaan ja painele tiiviisti tortillalettujen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lihapuoli alaspäin niin kauan, kunnes jauheliha on kypsää. Käännä, lisää cheddarsiivut ja paista hetki vielä toiselta puolelta. Varo ettei tortillalettu pala. Täytä salaatilla, sipulilla ja suolakurkulla ja lusikoi päälle kastiketta. Taita lätty ja tarjoile heti.
Henriikka Fingerborg




















