Munakokkelin makeampi versio saa voimaa kaurahiutaleista
Perinteinen munakokkeli muuntuu tämän vuoden ruokatrendien mukaisesti kaurakokkeliksi. Kaurakokkeli eli scrambled oats on terveellinen ja maukas aamiainen, välipala tai iltapala. Kaurapohjainen kokkeli maistuu varmasti niin aikuisille, kuin lapsillekin. Se valmistetaan kaurahiutaleista, kananmunasta, lorauksesta maitoa, kypsästä banaanista ja mausteista. Maidon sijasta voi käyttää muita valmisteita, kuten kauramaitoa.
Kaurakokkeli paistetaan pannulla munakokkelin tapaan, kaurasta tehty kokkeli saa paistua miedolla lämmöllä kullanruskeaksi. Kaurakokkelin voi maustaa oman maun mukaan, mutta tässä reseptissä laitetaan kanelia ja suolaa. Kaurakokkelin kanssa voi tarjoilla esimerkiksi kermavaahtoa ja hilloa, turkkilaista jogurttia ja marjoja, maapähkinä- tai mantelivoita, rahkaa tai vaikkapa raejuustoa. Tässä herkullisessa kaurakokkelissa on lisukkeena turkkilaista jogurttia ja mansikkahilloa.
Kaurakokkeli
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 rkl maitoa tai kauramaitoa
1 kypsä banaani
ripaus kanelia
ripaus suolaa
voita, öljyä tai kookosöljyä paistamiseen
Kuori banaani ja muussaa haarukalla isossa kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset; kaurahiutaleet, kananmuna, maito, kaneli ja suola. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista pannulla miedolla lämmöllä voissa, öljyssä tai kookosöljyssä ja sekoittele paistaessa samaan tapaan kuin munakokkelia. Paista kunnes kaurakokkeli on kypsää ja kullanruskeaa. Tarjoile kermavaahdon, turkkilaisen jogurtin, hunajan, hillon tai marjojen kanssa.
Henriikka Fingerborg



















