Vaniljaraejuusto tuo pannareihin miellyttävän jälkkäriaromin
Pannukakut marjojen ja vaahterasiirapin kera ovat herkullinen aamun aloitus. Pannukakut eivät kuitenkaan pidä nälkää kovin pitkään. Kaurahiutaleista, kananmunista ja vaniljaraejuustosta tehdyt pannukakut sisältävät tarpeeksi kuitua ja proteiinia pitämään kylläisenä lounaaseen saakka.
Kaura on oikea terveysvilja, joka alentaa kolesterolia, parantaa vatsan ja suoliston toimintaa ja laskee verensokeria. Erityisen terveelliseksi kauran tekee sen sisältämä beetaglukaani. Se on geeliytyvä eli vesiliukoinen kuitu, josta tulee suolessa hyytelöä. Kauran kuidusta noin 40 prosenttia on beetaglukaania. Kaura laskee kolesterolia ja auttaa pitämään verisuonet kunnossa. Kaurassa on beetaglukaanin lisäksi muitakin kuituja. Kuitu auttaa painonhallinnassa, pitää kylläisenä ja edistää terveyttä monella tavalla. Raejuustossa taas on paljon proteiineja ja muita ravinteita, esimerkiksi kalsiumia, seleeniä ja fosforia. Tämän lisäksi kananmuna sisältää runsaasti proteiinia ja vitamiineja, kuten D-, A- ja B12-vitamiineja.
Kaikki hyvät ainekset paistetaan pannareiksi, kruunataan marjoilla ja lorauksella vaahterasiirappia ja päivän tärkein ateria on valmis.
Raejuustopannarit
2 dl kaurahiutaleita
4 kananmunaa
200 g vaniljaraejuustoa
voita tai juoksevaa margariinia
marjoja
vaahterasiirappia
Sekoita isossa kulhossa keskenään kaurahiutaleet, kananmunat ja vaniljaraejuusto. Surauta ainekset taikinaksi sauvasekoittimella tai laita kaikki tehosekoittimeen. Kuumenna paistinpannulla tai lettupannulla voi tai juokseva margariini ja paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi marjojen, banaanin ja vaahterasiirapin kera.
Henriikka Fingerborg