Seafood boil – rapukestit amerikkalaisittain
Rapukausi on käynnissä lokakuun loppuun asti. Jos samanlaisena vuodesta toiseen toistuvat juhlat alkavat kyllästyttää, voi inspiraatiota rapujuhliin hakea myös muualta, Pro Kala ry vinkkaa. Rapuja ja muita meren herkkuja syödään paljon USA:n etelävaltioissa ja etenkin Louisianassa niitä nautitaan seafood boil -nimeä käyttävissä juhlissa ja illanistujaisissa.
Ravut keitetään mausteisessa liemessä yleensä maissin, perunoiden ja makkaran kanssa. Kaikki herkut kumotaan keskelle sanomalehdillä suojattua pöytää ja syödään sormin. Rapujuhlat pitää myös muunlaisia rapuherkkuja maistellen. Ravunpyrstöistä voi tehdä monelaista ruokaa keitoista salaatteihin ja hodareista rapukakkuihin.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)