Aurinkobaletin uutuusteos paljastaa turkulaisen ruokahistorian salaiset kansiot
Aurinkobaletin Mikä Menu! – Eli sinappikaupungin menetetty maine tarjoaa loppusyksyn maistuvimman tanssielämyksen. Johanna Keinäsen ja Liisa Ruuskasen käsikirjoittama ja ohjaama ruokateatterikonsepti saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun ja paljastaa turkulaisen ruokahistorian salaiset kansiot. Teos saa ensi-iltansa torstaina 14. marraskuuta kello 19.
Mikä Menu! -teos johdattaa yleisön eriskummalliseen ruokakongressiin. Yllätyksellinen illanvietto tanssittaa yleisölle kulinaarisia käännekohtia Turun hämäräperäisessä ruokahistoriassa ja suurustaa soosin intohimoisilla ruokapuheilla ja -tansseilla. Laukkamakkaran synty – olisiko se voinut olla estettävissä?
Ruokateatteri on Johanna Keinäsen ja Liisa Ruuskasen kuopiolaisessa Tanssiteatteri Minimissä kehittämä elämyksellinen esitysformaatti, jossa yhdistyvät ruoka, teatteri, tanssi ja huumori. Mikä Menu! -teos on tehty varta vasten Aurinkobaletille ja turkulaisesta näkökulmasta.
– Mikä Menu! on hilpeän vino teos pysyvyyden kaipuustamme ja paikkakuntaidentiteetin merkityksestä ihmisyydelle. Se on myös rakkaudentunnustus Turulle ja sen mysteereille. On ollut suuri ilo saada työskennellä Aurinkobaletin huippuammattilaisten kanssa, Keinänen kertoo.
Mikä Menu! -teoksen esitykset ovat 14.11.–14.12. Aurinkobaletin Manilla-teatterissa, joka muuntautuu teoksen henkeen sopivaksi ravintolatilaksi. Näyttämöllä nähdään Aurinkobaletin tanssijat Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Urmas Poolamets ja Elina Raiskinmäki.
Valosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaa Magnús Sigurðarson, pukusuunnittelusta Marjo Haapasalo ja äänisuunnittelusta Ilkka Tolonen. Esitysten menun on laatinut Nahkurin Kellarin Arttu Parviainen, joka voitti tänä vuonna kultaa IKA Culinary Olympics -kilpailussa osana Suomen kokkimaajoukkuetta.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)