Nektariini-halloumisalaatti pikkelöidyllä punasipulilla
Kesällä lautaselle kannattaa kasata tuoreita ja maukkaita kasviksia, hedelmiä, marjoja ja salaatteja. Salaatin ei kuitenkaan tarvitse olla tavallinen ja tylsä. Nektariini-halloumisalaatissa on sopivasti rapeutta, makeutta, raikkautta, suolaisuutta ja makeutta. Tuoretta nektariinia, suolaista halloumia, rapeaa salaattia ja maukasta rucolaa. Salaatin kruunaa viikunabalsamico, pikaisesti pikkelöity punasipuli, tuoreet yrtit sekä paahdetut ja rouhitut pistaasipähkinät. Halloumijuuston sijasta tähän salaattiin voi käyttää esimerkiksi kermaista burrataa tai mozzarellajuustoa ja nektariinin tilalle sopivat myös tuoreet mansikat, kirsikat tai vadelmat.
Nektariini-halloumisalaatti
nektariineja
halloumijuustoa
rucolaa
salaattia
viikunabalsamico-kastiketta (tai tavallista balsamicoa)
pikkelöityä punasipulia
minttua ja basilikaa
paahdettuja pistaasipähkinöitä
Kuivaa ja pilko halloumijuusto suupaloiksi ja paista pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi. Pilko nektariinit sopiviksi siivuiksi, pese salaatti ja rucola sekä revi salaatti pienemmäksi. Kasaa salaatti, halloumijuusto ja nektariinit lautasille tai isoon tarjoiluastiaan. Pilko päälle tuoreita yrttejä, lusikoi pikkelöityä punasipulia ja lorauta päälle vielä balsamico-kastiketta. Rouhi paahdetut pistaasipähkinät veitsellä ja ripottele salaatin päälle.
Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
reilu desi vettä
reilu desi valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl hunajaa tai sokeria
Kuori ja viipaloi punasipuli mahdollisimman ohueksi. Laita punasipulit purkkiin tai kippoon. Laita kattilaan vesi, valkoviinietikka, suola sekä makeutus. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri ja suola on liuennut. Anna liemen jäähtyä hetki ja kaada punasipuleiden päälle. Anna tekeytyä vähintään 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.



















