Baarimestari: ”Kevään ja kesän drinkki ei saa olla ätläkkä”
Raikasta, värikästä ja vähemmän sokeria. Näin voi luonnehtia tämän kevään ja tulevan kesän juoma- ja cocktailtrendiä. Suomalaisten yksi suosikkidrinkki on jo useamman vuoden ajan ollut, ja on edelleen GT eli gin tonic. Se on viime aikoina muuttanut muotoaan, kun uusia ginejä ja miksereitä on tullut tarjolle.
Kotona tehtävien cocktailien suosio seurustelujuomina on kovassa nousussa. Juomat ovat monipuolisempia, juomien tekijät taitavampia, raaka-aineiden laatuun ja aitoihin makuihin panostetaan aiempaa enemmän. Monet haluavat cocktailista myös alkoholittoman vaihtoehdon.
Kesän lähestyessä myös juomamieltymyksemme muuttuvat. Kun säät alkavat lämmetä ja pääsemme vihdoin sisätiloista ulos, valitaan juomaksi raikkaita ja värikkäitä drinkkejä. Iso trendi juomissa on vähäsokerisuus.
– Kesällä halutaan juomiin raikkautta ja väriä. Vähäsokeriset juomat ovat tulevan kesän trendi, juoma ei saa olla ätläkkä. Juomasekoituksiin ja drinkkeihin valitaan vähäsokerinen mikseri, jossa sokeripitoisuus on jopa alle viisi grammaa sadassa grammassa, kertoo baarimestari Mikko Karjunen tiedotteessa.
Itse tehdyt pizzat ovat nousseet megahitiksi muutaman viime vuoden aikana. Erilaisia pizzauuneja ja muita pizzavälineitä on hankittu koteihin valtavasti. Pizzojen huippulaatuisia jauhoja tilataan aina ulkomailta asti. Sosiaalisen median pizzaryhmissä jaetaan kokemuksia ja herkullisia taidonnäytteitä. Vastaavanlainen buumi on näkyvissä myös kotona tehtävien cocktailien osalta.
– Vähemmän ja parempaa. Näin voisi luonnehtia kasvavaa juomatrendiä. Koteihin hankitaan muun muassa erilaisia shakereita eli cocktailsekoittimia, jiggereitä eli mittakuppeja, erikoisia jäämuotteja ja siivilöitä. Erityisesti nyt halutaan panostaa korkeatasoisiin miksereihin, tasapainoiseen lopputulokseen ja itse tekemiseen, kertoo Karjunen.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)