Frozen mango margarita kuljettaa ajatukset kevääseen
Margarita on drinkki, joka perinteisesti valmistetaan tequilasta, triple sec -likööristä ja limemehusta ravistamalla. Juoman kruunaa suolareunus. Margaritasta on vuosien saatossa syntynyt lukuisia versioita: jäillä tarjoiltava Tommy’s Margarita, jossa käytetään triple secin sijasta agavesiirappia sekä erilaisia frozen margaritoja, jotka ravistuksen sijaan valmistetaan tehosekoittimessa jäämurskan avulla.
Kuten monen muun klassikkodrinkin, myös Margaritan historia on hämärän peitossa. Sen keksijäksi on veikattu useita henkilöitä. Esimerkiksi tijuanalaista ravintoloitsijaa 1940-luvulla sekä seurapiirijulkkista 1930-luvun Acapulcosta. Monet uskovat kuitenkin on, että juoma on muotoutunut vuosien saatossa Daisy-nimisen drinkkikategorian raameihin. Sitrusmehua, sitruslikööriä ja alkoholia yhdistävät Daisyt olivat suosittuja drinkkejä 1900-luvun alkupuolella, ja Margarita todennäköisesti sai alkunsa tequila-pohjaisena versiona Daisysta. Tätä teoriaa tukee myös se, että espanjan kielen sana “margarita” tarkoittaa päivänkakkaran kukkaa, englanniksi “daisy”.
Frozen mango margarita on versio, johon tulee nimensä mukaisesti pakastettuja mangokuutioita ja jäitä. Drinkin valmistaminen aloitetaan suolareunuksella, joka tehdään yksinkertaisesti limestä ja isommista suolarakeista. Sormisuola on tähän yleensä hyvä vaihtoehto, sillä karkea merisuola on koostumukseltaan turhan rakeista ja ruokasuola taas liian hienoa. Jos sormisuola on suurina kiteinä, sitä voi hieman murskata ennen käyttöä. Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen jäiden kera, ja kaadetaan lasiin. Tämä drinkki viel mielen suoraan kevääseen ja kesään, vaikka ulkona olisikin vielä harmaata.
Frozen mango margarita
3 cl cointreauta
4 cl tequilaa
2,5 dl jäisiä mangokuutioita
1 dl jäitä
lime ja suolaa
koristeita
Aloita pyörittelemällä puolikasta limeä lasin reunalla. Dippaa reunus suolaan. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja kaada juoma lasiin. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
Henriikka Fingerborg