Pehmeät ja sitkeät Kinder-suklaacookiet maistuvat pääsiäiseltä
Pääsiäisen herkullisimmat cookiet maustetaan valkosuklaalla ja kindersuklaapatukoilla. Nämä keksit on helppo leipoa myös yhdessä lasten kanssa, etenkin taikinapallojen pyörittely, sekä lastan ja kulhon nuoleminen on mukavinta puuhaa.
Taikina valmistuu helposti. Huoneenlämpöinen voi ja sokerit vispataan kuohkeaksi, ja lisätään kananmuna sekä kuivat ainekset joukkoon. Viilennetty ja rouhittu suklaa sekoitetaan joukkoon. Taikina laitetaan hetkeksi viilenemään jääkaappiin ja pyöritellään palloiksi. Reseptin tärkein asia on se, että keksejä ei paisteta liian kypsiksi. Silloin ne menettävät sitkeytensä ja tulevat kuiviksi. Malttia siis paistoajan kanssa.
Kinder-suklaacookiet
170 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250 g kindersuklaata ja valkosuklaata
Ota voi jääkaapista lämpenemään ajoissa. Pilko valkosuklaa ja kinderpatukat karkeasti veitsellä, ne on helpompi pilkkoa jos viilennät suklaita hetken jääkaapissa. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Sekoita vaniljasokeri, suola, ruokasooda ja vehnäjauhot kulhossa. Laita sivuun. Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa viitisen minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmuna joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaarouhe ja kääntele lastalla sekaan. Laita taikina jääkaappiin ja anna olla siellä viilentymässä vähintään puoli tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota taikinasta lusikalla reilun kokoisia nokareita ja pyöritä noin 16–18 palloksi.
Asettele pallot pellille muutaman sentin välein, sillä ne leviävät uunissa. Paista palloja uunin keskitasolla 12-14 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä ja keksit ovat vielä pehmeitä. Älä paista yliaikaa, sillä keksit tulevat kuiviksi ja menettävät ihanan sitkeytensä.
Henriikka Fingerborg