Tuliset ja rapsakat vegewingsit kukkakaalista ja parsakaalista
Rapsakoita wingsejä voi valmistaa vegeversiona, ja moni onkin nykypäivänä kiinnostunut lihansyönnin vähentämisestä. Ravintoloissa on yleisesti tarjolla enemmän kasvisvaihtoehtoja ja kotikeittiöissäkin tunnutaan tutustuvan rohkeammin kasvisruokaresepteihin ja kasviproteiiniin perustuviin vaihtoehtoihin lihan tilalle. Yhä useampi viettää ehkäpä yhtä lihatonta päivää viikossa.
Perinteiset kanawingsit ovat herkullista naposteluruokaa dipattuna, mutta rapsakoita wingsejä saa tehtyä myös vegeversiona. Parsakaali ja etenkin kukkakaali sopivat mainiosti maistuviksi wingseiksi ja ne voi paahtaa uunissa. Näin valmistat vegewingsit.
Vegewingsit
1 kukkakaali
1 parsakaali
2 dl vehnäjauhoja
Kunnon ripaus suolaa
2 tl paprikajauhetta
Maun mukaan cayennepippuria
2 dl vettä (+ muutama rkl )
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl voisulaa
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali ja parsakaali ja pilko ne wingsien kokoisiksi paloiksi. Laita kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Älä lisää joukkoon vielä voisulaa. Lisää muutama ruokalusikallinen vettä, jos taikina on liian paksua. Pyöräytä kaalinpalat taikinassa niin, että ne peittyvät kokonaan.
Laita leivinpaperi pellin päälle ja asettele wingsit sen päälle. Paista wingsejä 220 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. Ota pelti ulos uunista ja kaada voisulaa wingsien päälle. Paista wingsejä vielä viitisen minuuttia. Tarjoile heti majoneesin tai dipin kera.
Henriikka Fingerborg



















