Laventeli-GT on juhannusyön kuningatar
Kesän viilein drinkki valmistuu laventelista, ginistä ja laadukkaasta tonicvedestä. Drinkin kruunaa itse valmistettu, huumaavan tuoksuinen laventelisiirappi joka saa kodinkin tuoksumaan laventeliniityltä. Drinkki saa pienen säväyksen sitruunasta, timjamista ja lilasta elintarvikeväristä. Näillä laventeli Gin & Toniceilla hurmaat kesävieraat vaikkapa tervetuliaisjuomana.
Laventeli Gin & Tonic
12 cl tonicvettä
4 cl giniä
puolikas sitruuna
1 rkl laventelisiirappia
1-2 tippaa lilaa elintarvikeväriä
1 tl tuoretta timjamia
laventelin oksa tai tuoretta timjamia koristeeksi jäitä
Silppua tuore timjami veitsellä. Lisää shakeriin jäitä, 4 cl giniä, puolikkaan sitruunan mehu, 1-2 tippaa elintarvikeväriä ja 1 tl tuoretta timjamia. Sheikkaa kunnolla. Laita lasiin muutama jääpala ja kaada ainekset siivilän läpi lasiin. Lisää 12 cl tonicvettä ja sekoita. Koristele tuoreella timjamilla tai laventelilla.
Laventelisiirappi
2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
2,5 dl sokeria
2,5 dl vettä
Yhdistä vesi, sokeri ja kuivatut laventelinkukat kattilaan ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Laita levy pois päältä ja anna jäähtyä 1-2 tuntia. Kaada jäähtynyt siirappi siivilän läpi lasipurkkiin. Siirappi sopii drinkkien lisäksi vaikkapa jäätelön päälle tai teen joukkoon.
Henriikka Fingerborg



















