Vähätorille avataan marraskuussa uusi ravintola Hügge
Vähätorille avataan marraskuussa uusi ravintola Hügge. Ravintolahankkeen takana ovat Carola ja Tero Sintonen sekä Simo Hallikainen. He kaikki jo ennestään tuttuja Turun ravintolapiireissä. Yrittäjillä on vahva kokemus ravintoloiden avaus projekteista sekä Suomessa että ulkomailla.
Wikipedia määrittelee Hüggen (Hyggen) seuraavanlaisesti: Hygge on norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta, joka yhdistetään myös hyvinvointiin ja seesteiseen mielialaan.
Ravintolasta halutaan helposti lähestyttävä, rento ja kiireetön jossa ruoka sattumoisin on vegeä. Hügge haluaa tarjota hyvää ruokaa kaikille, ruokatottumuksista riippumatta. Rentoa ja kodikasta ilmapiiriä täydentää cocktailbaari. Kesäisin pääsee myös nauttimaan terassista Aurajoen varrella.
– Tarkoitus ei ole lokeroitua kasvisravintolaksi, koska hyvä ruoka ei rajoitu tiettyihin raakaaineisiin. Eikä meillä ole piilotettua agendaa ruokalistoissa, haluamme vain tarjota hyvää, mutkatonta ruokaa kaikille. Se on nyt enemmänkin vaan sattuma, että päätettiin tarjota kasvisruokaa, kertoo ravintoloitsija ja keittiömestari Simo Hallikainen.
Noin 80 asiakaspaikan Hüggen tiloja remontoidaan paraikaa Casagrandentalossa. Ravintola avannee ovensa marraskuun aikana. Ravintola on avoinna vuoden ja työllistää noin 15 henkilöä.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)



















