Sateenkaarirullat tuovat kevään
Vietnamilaiset kesärullat ovat olleet kovassa huudossa jo muutaman vuoden. Suolaiset kesärullat ovat raikkaita ja maukkaita mausteisen dipin kanssa. Tänä keväänä riisipaperiin kääritään kookosmaitoon keitettyä riisiä, marjoja, hedelmiä ja kukkia. Hyvä kastike on se joka tekee näistäkin riisipaperiin kääritystä rullista maistuvia.
Vietnamilaiset kesärullat
ohutta riisipaperia
2dl tahmeaa riisiä
1dl kookosmaitoa
1dl vettä
hyppysellinen suolaa
täytteet:
hedelmiä
marjoja
syötäviä kukkia
mustia seesaminsiemeniä
minttua
dippi:
tuoretta mangoa
minttua
passionhedelmää
Laita riisi, kookosmaito, vesi ja suola kattilaan ja kiehauta. Kun seos kiehuu, laita lämpö minimiin ja hauduta kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Laita riisipaperi lämpimään veteen 15 sekunniksi ja asettele pehmennyt riisipaperi alustalle. Asettele riisi ja suoraan sen eteen haluamasi hedelmät, yrtit, marjat, siemenet ja kukat ja rullaa riisipaperi täytteineen rullaksi.
Surauta tehosekoittimessa haluamasi dippi, esimerkiksi tuoreesta mangosta, mintusta ja passionhedelmästä. Dipiksi käy kuitenkin mikä tahansa maukas hedelmäinen dippi.



















