Huippukokit valtaavat Turun lokakuussa
Kymmenen huippuravintolaa ja kymmenen kansainvälistä huippukokkia kohtaavat Turussa lokakuussa, kun Food & Fun -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Islannin ulkopuolella. Turku valittiin tapahtumakaupungiksi sen monipuolisen ravintolakulttuurin sekä sopivan koon takia. Ravintolat tarjoavat festivaalivieraille neljän ruokalajin illallisen 48 eurolla.
Food & Fun Turku -festivaalin päätapahtuma sijoittuu kymmeneen Turun jokirannan ravintolaan. Ravintoloissa vierailee kansainvälinen keittiömestari, joka suunnittelee ravintolan toiminta-ajatukseen ja tunnelmaan sopivan menun. Raaka-aineissa painotetaan lähiruokaa.
Festivaalin ideana on edistää paikallista ruokakulttuuria, ja se on tarkoitus järjestää Turussa neljänä vuonna peräkkäin. Food & Fun Turku -festivaalin tavoitteena on madaltaa ravintolakäynnin kynnystä ja tarjota elämyksiä yhä useammalle kaupunkilaiselle ja matkailijalle. Festivaali täydentää myös Turun ennestäänkin vilkasta tapahtumatarjontaa ja tuo piristysruiskeen syksyyn.
– Haluamme myös lisätä Turun tunnettuutta ruokakaupunkina. Meillä on loistavia ravintoloita ja saariston vahvat ruokaperinteet. Food & Funin myötä hyvän ruuan ystävillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä nauttimaan gourmet-ruuasta edullisesti, sanoo Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve.
Food & Fun -festivaalia on järjestetty Reykjavikissa jo kolmentoista vuoden ajan. Tapahtuman ovat perustaneet Islannin tunnetuin keittiömestari Siggi Hall yhdessä Baldvin Jonssonin kanssa. Hall tunnetaan islantilaisen ja skandinaavisen ruokakulttuurin suurlähettiläänä. Hän on Turun tapahtumassa mukana yhteistyökumppanina ja vastaa muun muassa kansainvälisten keittiömestarien kontaktoinnista.
Suomalaisista keittiömestareista Islannin Food & Fun -festivaalille ovat osallistuneet muun muassa Hell’s Kitchen Suomi -kilpailun voittaja Erik Mansikka, keittiömestari Pekka Terävä sekä keittiömestarien välisen kisan voittaneet Matti Jämsen (2011) ja Kai Kallio (2007).
Tapahtumaan osallistuvat myös Fannar Vernhardsson ja Ylfa Helgadottir Islannista, Fredrik Log Norjasta, Chris Parson Yhdysvalloista ja Michael Björklund Ahvenanmaalta. Keittiömestarit kilpailevat samalla festivaalin parhaan keittiömestarin tittelistä.
Festivaalin yhtenä tarkoituksena on lisätä ruuan arvostusta myös ravintoloiden ulkopuolella ja nostaa esiin turkulaista ruokaosaamista eri tavoin. Mukana ovat myös Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus sekä Turun ammatti-instituutti. Kaupungin puolesta tapahtumaan osallistuvat eri koulut ja Arkea-ruokapalvelu.



















