Mantelicroissantpuuro hillitsee herkullisesti nälkää
Aamulla mieli tekisi jotain makeaa, kuten ihanaa mantelicroissantia? Tuoreen leivonnaisen houkutteleva tuoksu ja rapea kuori vievät helposti mennessään. Pelkkä rasvainen ja sokerin kyllästämä croissant ei kuitenkaan pidä kylläisenä pitkään, mutta maustettu ja proteiinipitoinen puuro sen sijaan ravitsee ja hillitsee nälkää lounaaseen saakka.
Tämä mantelipuuro tuo mieleen ranskalaisen leipomon vitriinin, mutta terveellisemmällä tavalla. Se on nopea valmistaa, täynnä hyvää tekeviä aineksia ja lohdullisen herkullinen. Puuro saa makeutensa vaahterasiirapista ja vaniljasta, mutta maistuvan siitä tekevät myös mantelivoin ja kreikkalaisen jogurtin täyteläiset maut. Kokonaisuus muistuttaa lempeällä tavalla mantelicroissantia.
Mantelicroissantpuuro
1 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl mantelijauhoa
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
(mitallinen vaniljaproteiinijauhetta)
80 g kreikkalaista jogurttia
päälle:
1 tl mantelivoita
1 tl vaahterasiirappia
loraus maitoa
mantelilastuja
(kreikkalaista jogurttia)
Valmista puuro lisäämällä kattilaan mantelimaito, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, mantelijauho sekä halutessasi mitallinen vaniljanmakuista proteiinijauhetta. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes puuro on kypsää. Mausta puuro vaniljauutteella, ripauksella suolaa sekä kreikkalaisella jogurtilla. Lisää maitoa tarvittaessa.
Sekoita pienessä kulhossa mantelivoi sekä vaahterasiirappi ja ohenna halutessasi mantelimaidolla. Laita puuro lautaselle ja lusikoi seos päälle, ja koristele vielä mantelilastuilla. Myös kreikkalainen jogurtti sopii puuron päälle.
Henriikka Fingerborg



















