Brasserie Amelie kattaa palan Ranskaa Vähätorille
”Ranskalainen tunnelma Turun sydämessä”. Niin Aurajokirantaan maaliskuussa avautunutta Brasserie Amelieta kuvaillaan ravintolan verkkosivuilla.
– Tämä on ranskalainen, klassinen ja rento, kaikille helposti lähestyttävä ravintola, kertoo Simo Hallikainen.
Hallikainen on CT-ravintoloiden keittiötoimenjohtaja ja Brasserie Amelien osakas sekä keittiömestari. Aiemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Viking Linella sekä Sunbornilla.
– CT-ravintoloilla olen ollut pian kymmenen vuotta, Hallikainen kertoo.
Aiemmin Brasserie Amelien paikalla oli suosittu kasvisravintola Hügge.
– Ravintoloiden täytyy uudistua jonkin sortin aikavälillä. Hüggen kohdalla ei olisi riittänyt pelkkä seinien uudelleen maalaaminen tai kalusteiden vaihto, Hallikainen sanoo.
Myös kasvisravintolan konsepti hankaloitti uudistumista.
– Olimme tehneet yli 30 menuta ja 300 lounaslistaa, eikä pelkkiä kasvisruokia ole loputtomiin, Hallikainen kertoo.
– Hüggen sulkemiseen ei liity mitään draamaa, se oli yksi suosikkiravintoloistamme.
Tilalle luotiin modernin ranskalainen ravintola, jota CT-ravintoloiden ravintolatoimenjohtaja Mikko Saariketo kuvaa viihtyisäksi, rennoksi ja laadukkaaksi.
– Tänne voi kuka vain kävellä kadulta sisälle ja toivommekin, että kävelee, Saariketo sanoo.
Amelie sopii ravintolana arkeen ja juhlaan.
– Ei todellakaan tarvitse ajatella, että pitäisi olla joku juhlapuku päällä, että tänne voi tulla, Hallikainen sanoo.
Ravintolassa tarjolla on esimerkiksi lihaa, kalaa, äyriäisiä ja kasvisruokaa sekä erilaisia viinejä ja cocktaileja. Jälkiruokalistalta löytyy esimerkiksi kohokasta ja suklaamoussea.
– Tämä on sellaista ruokaa, mitä itse tykkäämme syödä. Meillä on laaja menu ja paljon klassikoita, Hallikainen sanoo.
Lisäksi Ameliessa on viikottain vaihtuvia viikon spesiaali-annoksia.
– On ollut esimerkiksi tryffelirisottoa, parsarisottoa ja creme bruleeta. Paljon sesongin mukaisia ruokia, Hallikainen kertoo.
Hän nimeää omaksi lempiannoksekseen meribassiannoksen, missä kala tarjotaan ruodottomana ja perhosleikattuna.
– Haukikvenellit, meribassi ja simpukat ovat olleet suosituimmat annokset, Hallikainen kertoo.
Sekä Hallikainen että Saariketo ovat positiivisesti yllättyneitä siitä, miten hyvin asiakkaat ovat löytäneet uuden ravintolan.
– Meillä on nyt jo kanta-asiakkaita, jotka ovat käyneet joka viikko syömässä, Hallikainen kertoo.
Saariketo uskoo asiakaskunnan muovautuvan ajan kanssa.
– Asiakkaina käy kaikenikäisiä. Ihmiset käyvät vielä paljon kokeilemassa ja katsomassa, hän sanoo.
Kesäksi ravintolan eteen avataan terassi. Pyrkimys on, että terassi saataisiin valmiiksi vapuksi.
– Terassin avautuminen riippuu siitä, koska uudet terassikalusteet saapuvat, Hallikainen kertoo.
Työntekijöitä Ameliessa on yhteensä noin 15. Osa heistä on Hüggen entisiä työntekijöitä.
– Meillä on tosi kiva työilmapiiri ja hyvä tiimi. Toivoimme, että Hüggen työntekijät jäisivät tänne töihin. Uudistus piristää myös henkilökuntaa, Hallikainen sanoo.
Tilda Karus