Rapeaksi paahdettua fetaa leivän päälle
Fetajuusto on helppo tuunata todelliseksi herkkupalaksi. Pannulla paahdettu, lämmin feta on makeaa, suolaista, rapeaa päältä ja pehmeää sisältä. Paahdettua fetaa voi tarjoilla keksien, rapeiden crostinien, tai vaikkapa paahdetun hapanjuurileivän kanssa. Feta sopii paahdettuna myös osaksi juustolautasta. Paahdettuun feta valellaan ensin kananmunalla ja sen jälkeen kuorrutetaan panko- tai korppujauhoilla ja seesaminsiemenillä.
Kuorrutettu feta paistetaan pannulla molemmin puolin oliiviöljyssä. Näin saadaan rapea pinta. Feta tarjoillaan lämpimänä ja sen päälle valutetaan vielä vähän makeaa hunajaa, puristetaan tiraus hapokasta sitruunamehua ja koristellaan tuoreella timjamilla. Lusikoi leivän tai crostinin päälle lämpimänä.
Rapea hunaja-seesamifetajuusto
200 g fetajuustoa
2 dl panko- tai korppujauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 kananmuna
1 rkl hunajaa
1-2 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
(puolikas sitruuna)
Vispaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Sekoita keskenään toiseen kulhoon seesaminsiemenet ja panko- tai korppujauhot. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Dippaa tai voitele feta kananmunalla. Dippaa sen jälkeen molemmin puolin jauho-siemensekoituksessa. Laita pannulle ja paista noin kolme minuuttia molemmin puolin, kunnes päällinen on saanut väriä ja on rapsakka. Tarjoile lämpimänä, ja valuta päälle hieman hunajaa, sitruunan mehua jos haluat, ja tuoretta timjamia.
Henriikka Fingerborg