Pelimiehen valinta: Kirves, perhe, lumihanki ja maailmanloppu

Kratos on jo vanha mies, mutta kohtalo ei jätä häntä vieläkään rauhaan. Kratos on jo vanha mies, mutta kohtalo ei jätä häntä vieläkään rauhaan. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

God of Warin uusimman osan julkaisu marraskuussa 2022 oli eittämättä yksi konsolipelivuoden odotetuimpia tapauksia, joskin siitä osallisiksi pääsivät vain Playstationin omistajat. Sonyn julkaiseman pelin tarkoituksena lienee alun alkaen ollut PS5:n joulumyynnin reipas kasvattaminen, mutta se tavoite ei maailman uuteen asentoon käännyttä toteutunut. PS5:ia on edelleen melko vaikea saada, eikä ole tiedossa, milloin niitä riittää hyllytavaraksi jokaiseen vempainlatoon.

Mutta entäpä itse peli?

Susireki on kätevä kulkupeli Midgardissa. Susireki on kätevä kulkupeli Midgardissa. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Maailmanloppu on vakava paikka ja erityisen vakava se on silloin, jos sattuu olemaan skandinaavisen mytologian jumala. Ragnarökiksi nimetty lopunaika päättyy tiedetysti taisteluun, jossa jättiläiset ja demonit kukistavat ylijumala Odinin liittolaisineen. Vieläkin kurjemmaksi tilanne kääntyy, jos joutuu välikappaleeksi tämän eeppisyyden puristukseen.

Tämänkaltaisista asetelmista alkaa God of War: Ragnarök (PS5, PS4), joka on suoraa jatkumoa Santa Monica Studiosin edelliselle pleikkarisukupolvelle vuonna 2018 julkaisemalle God of Warille. Ja jos aiempikin osa oli menestys, isketään Ragnarökissä vielä isompaa kirvestä silmään (sic!).

Kratoksen voi varustaa omaa taistelutapaansa tukemaan. Kratoksen voi varustaa omaa taistelutapaansa tukemaan. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Moniosaisen pelisarjan taustatarina on niin pitkä ja monisyinen, että sen kertaaminen edellyttäisi novellin kirjoittamista. Kiteytetysti kerrottakoon, että alunperin Kreikan suunnalta kotoisin oleva soturi Kratos yleni veristen välikohtausten kautta sodan jumalaksi. Vanhuudenpäivien koittaessa hän muutti hiljaiseloon kylmään Pohjolaan ja tekaisi pojan jättiläisten sukua olevan Laufey-neidon kanssa. Pojalle tuli nimeksi isän taustaa kunnioittaen Atreus, mutta paikallinen jumalväki kutsuu häntä Lokiksi, joka kertookin saagoista perille oleville enemmän. Edellisen osan tiimellyksessä Atreuksen äiti sai surmansa, samoin kuin Odinin poika Baldur, mikä herätti jumalissa keskimääräistä sapekkaampaa ketutusta Kratosta ja Atreustra kohtaan. Yksi ja toinen näkisi Kratoksen mieluusti kirves omassa otsassaan.

Keittiössä ilmenee pari muuttujaa. Keittiössä ilmenee pari muuttujaa. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Ragnarök lähenee kaikesta huolimatta ja jäätävän kylmä Fimbul-talvi pieksee Midgardia, ihmisten ja jumalten yhdessä asuttamaa maailmankolkkaa. Kratos yrittää kaikessa hiljaisuudessa valmistautua teinipoikansa opettajana ja yksinhuoltajana viimeiseen taistoon, kunnes kotinurkille ilmestyy pari menneisyydestä tuttua kääpiöveljestä. Ja heillä on mullistava keksintö.

Mikäli aiemmat osat ovat jääneet pelaamatta, voi juonesta olla hankala saada kiinni. Pelin oma taustoitus on niukahkoa. Tarinaohjaus on kuitenkin tiukkaa, joten itse pelaamista se ei haittaa. Ragnarök edustaa samaa tappeluputkigenreä kuin aiemmatkin pelisarjan osat, joskin avoimen maailman tuntua on hieman yritetty lisätä. Jossain määrin kyseessä on optisesta kikkailusta, sillä peli etenee kuin juna ja pelaaja lähinnä valitsee säntäilyllään (sivu)tehtävien järjestyksen. Aivan kosmetiikasta sentään ei ole kysymys, sillä alueita tutkimalla löytää paljon kaikkea arvotavaraa, joka on hyödyksi Kratoksen ja Atreuksen kykyjä ja varusteita parannellessa.

Kääpiöiden kaupungissa näkyy tekemisen meininki. Kääpiöiden kaupungissa näkyy tekemisen meininki. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Kratoksen ääninäyttelijänä on kukapa muukaan, kuin kahden sanan lauseiden maailmanmestari Christopher Judge, joka muistetaan myös kulttisarja Stargaten vakavanpuoleisen Jaffa-soturi Teal'cin roolista. Tämä oman elämänsä krissesalminen hallitsee vain yhden genren, eli totisen yrmyilyn, mutta se sopii Kratoksenkin rooliin täydellisesti. Ei ihme, että Judge pokkasi ääninäyttelijöiden voittopystin kuluvan vuoden Game Awardseissa.

Isä Kratoksen nuivailun vastapainona on vastaan inttävä ja näsäviisasteluun taipuva Atreus, jonka ääninäyttelijän tyylilajiksi valittu "kliseinen jenkkiteini" on pelin ainoa kauneusvirhe.

Atreus-poika elää seikkailujen keskellä myös murrosikäänsä, eikä pikku ihastumisiltakaan vältytä. Atreus-poika elää seikkailujen keskellä myös murrosikäänsä, eikä pikku ihastumisiltakaan vältytä. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Yksinkertaisuudessaan peli koostuu tarinaa eteenpäin kuljettavista pitkistä välianimaatioista, kiipeilystä ja tasohyppelystä, yksinkertaisista pulmatehtävistä sekä tietysti taisteluista, jotka eivät todellakaan toista itseään. Jopa tavanomaiset välitappelut on toteutettu henkeäsalpaavan hienosti, pomotappeluista puhumattakaan.

Jo pelin alkupuolella on tarjolla monia leuat loksauttavia matseja, ja seisovat aplodit annetaan viimeistään jättiläisten maan lopputaistelussa, jossa pelaaja tempaistaan suoraan satukirjan sivuille.

Halki, poikki ja pinoon. Halki, poikki ja pinoon. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Kratoksella on arsenaalissaan tutut kettinkien päässä heiluvat kaaosterät sekä Leviathan-kirves, joita taitavimmat käyttävät vuoron perään ja kesken taistelua vaihtaen. Kilpeäkin löytyy ja Atreus-poju vastaa jousella ammuskelusta sun muusta pikku pahanteosta iskän mättäessä pahiksia hengiltä. Myöhemmin pelissä eteen tulee myös myyttinen keihäs. Myös Atreuksen aseita ja kykyjä voi kehittää, tavoitteena isän ja pojan saumaton yhteistyö niin taistelukentällä kuin leirinuotiolla.

Isän ja pojan saumaton yhteistyö on tie menestykseen. Isän ja pojan saumaton yhteistyö on tie menestykseen. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Aseiden ja kykyjen päivittäminen on melko selkää, eikä erilaisia taistelucombojakaan liikaa ole. Omaa taistelutyyliään voi hioa mieleiseensä suuntaan, joko kaaosteriin tai kirveeseen enemmän keskittyen. Kaikkia aseita kuitenkin tarvitaan pelissä etenemiseksi.

Ragnarök on kiistämättä parasta, mitä tässä genressä on pitkään aikaan ollut tarjolla. Taistelut alkavat ja päättyvät selkeästi, eikä tarvitse alituiseen pelätä jonkun luikertelevan pimeydestä niskaan soulslike-pelien tapaan. Pomotappelut ovat pitkiä ja moniosaisia, näppivoimia kysyen. Vaikeustasoa voi myös säätää kesken pelin, eikä matka siten katkea kinkkiseksi osoittautuvaan pomohirviöön.

Välillä on vain pysähdyttävä katselemaan maisemia. Välillä on vain pysähdyttävä katselemaan maisemia. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Peli pyörii PS5:llä kuin unelma, ja etenkin vesielementit ovat huumaavan kauniita. Myös taivailla liitelevät valtavat myyttiset olennot saavat hengen salpautumaan, kuten myös maailmankaikkeuden kokoinen elämänpuu Yggdrasil, jonka oksat ovat siltana yhdeksän eri maailman välillä.

Käsissä on yksinkertaisesti mestariteos.

Maailmankäärmettäkin käydään moikkaamassa, sillä tavalla sopivalta etäisyydeltä. Maailmankäärmettäkin käydään moikkaamassa, sillä tavalla sopivalta etäisyydeltä. Kuva: Teemu P. Peltola (kuvakaappaus)

Pakollisia pulmapelejä on matkan varrella hieman liikaa, eikä peli juuri vihjaa niiden ratkaisuista tenkkapoon iskiessä. Välillä huomaa tahkonneensa puolikin tuntia samaa kiveä ympäri sinänsä yksinkertaista ratkaisua etsiessään. Pelattavuus ei kärsisi laisinkaan, vaikka pulmapähkäilyä olisi vähän vähemmän ja paikasta toiseen vaeltamista vähän enemmän. Vuoden äänäyttelijäpalkinnon ohella Ragnarök pokkasi kuluvan vuoden Game Awardseissa voiton viidessa muussakin kategoriassa (Best Narrative, Best Score and Music, Best Audio Design, Innovation in Accessibility, Best Action/Adventure). Vuoden peliksi äänestettiin avoimen maailman fantasiaeepos Elden Ring.

En ole tätä kirjoittaessa Ragnarökiä vielä läpäissyt, mutta päättyy se miten tahansa, lienee jatkoa lupa odottaa. Olisiko sodan jumalan seuraavaksi vihdoin aika astua avoimeen maailmaan?

Teemu P. Peltola

Täyttä asiaa: Eihän tämä hääviä ole

Turun liikenne huolestuttaa monia.

Eihän tämä hääviä ole ja tuntuu, että huononee vain. Ajovaloista ei väliä, vajailla mennään. Valoista lähdetään kuin etanat. Vilkkuakin on kovin työläs käyttää, yksi automerkki erottuu porukasta. Torin ympäri ajetaan yhtenä solkena, vaikka joka kulmassa on liikennemerkki – ajoneuvolla ajo kielletty, koskee läpiajoa. Kunpa saatais nämäkin nyt ensin kuntoon, tai edes vähän parempaan suuntaan. Voisi tuo poliisikin vähän seurata tilannetta, kun päivystää kauppatorilla.

Keskieläke 1 845 euroa kuukaudessa

Suomalaisten keskimääräinen kuukausieläke nousi viime vuonna ensimmäistä kertaa yli 1 800 euroon. Keskieläke oli 1 845 euroa kuukaudessa, kun se edellisvuonna oli 1 784 euroa. Mediaanieläke oli viime vuonna 1 614 euroa kuukaudessa. Tiedot ilmenevät Eläketurvakeskuksen (ETK) ja Kelan tuoreesta tilastosta.

Energiateollisuus: Vihreä siirtymä ei onnistu ilman energiaverkkojen kehittämistä

Energiaviraston asettamat sähkö- ja maakaasuverkkojen valvontamenetelmät määrittelevät puitteet energian siirron ja jakelun hinnoittelulle. Ne ovat avainasemassa vihreän siirtymän mahdollistajana tai estäjänä. Energiateollisuus on huolissaan, sillä Energiaviraston kaavailemat menetelmät eivät mahdollista verkkojen kehittämistä palvelemaan yhteiskunnan, investoijien eivätkä asiakkaiden tarpeita.

Miina Äkkijyrkkä palaa muistoihin lapsuudesta ja lehmäaiheisiin Auran Gallerian yksityisnäyttelyssä

Näyttely esittää kevätlaitumelle kirmaavia vasikoita.

Miina Äkkijyrkkä palaa muistoihin lapsuudesta ja tunnettuihin lehmäaiheisiin Auran Gallerian yksityisnäyttelyssä 7.4.–9.5. Näyttely esittää kevätlaitumelle kirmaavia vasikoita sekä sarjakuvallisia maalauksia Äkkijyrkän elämänkerrasta lapsuus- ja nuoruusajoilta. Aiemmin Äkkijyrkkä on maalannut galleriassa performanssina uusia teoksia alulle tai viimeistellyt vanhempia.

Ylinopeudet yleisiä Suomessa, vähiten rattijuoppoja ja matkapuhelin kädessä ajavia

Tieliikenteen turvallisuuden taustatekijät ovat pääosin Suomessa kunnossa, mutta ylinopeudet ovat kansainvälisesti vertailtuna yleisiä. Muihin EU-maihin verrattuna harva ajaa Suomessa matkapuhelin kädessä, rattijuoppojen osuus kuljettajista on alhainen, uudet autot ovat lähes kaikki neljän tai viiden EuroNCAP-tähden autoja ja apu tulee liikenneonnettomuuspaikalle melko nopeasti. Baseline- tutkimushankkeessa koottiin tieliikenneturvallisuustietoa yhtenäisillä menetelmillä 18 EU-maasta.

Museot avoinna pääsiäisviikonloppuna

Prinsessan matka -näyttelyssä tutustutaan erilaisten tarinoiden ja tehtävien kautta Katariina Jagellonican elämän eri vaiheisiin ja prinsessaksi kasvamiseen.

Kuralan Kylämäellä valmistaudutaan pääsiäiseen jo viikkoa ennen pääsiäisen viettoa keittämällä mämmiä, askartelemalla pääsiäiskoristeita ja valmistamalla risuluutia.

Tutkimus: Keskosina syntyneillä astmaa ja keuhkoahtaumatautia muita enemmän – vielä keski-iässäkin

Keuhkojen epäkypsyys on yleisimpiä keskosuuteen liittyviä vastasyntyneen ongelmia. Aiemmissa tutkimuksissa on jo huomattu, että keskosuus on myös lapsuuden keuhkosairauksien riskitekijä. Tuoreessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa selvisi, että hengitysteiden ongelmat voivat jatkua ainakin keski-ikään saakka. Tutkimuksen mukaan keskosena syntyneillä aikuisilla on muita enemmän astmaa ja keuhkoahtaumatautia.

Performanssitaiteen biennaali kutsuu yleisölähettiläitä osaksi kansainvälistä tapahtumaa avoimella haulla

New Performance Turku Festival järjestettiin vuosina 2012–21 joka vuosi.

5.–10. syyskuuta järjestettävä New Performance Turku Biennale etsii kymmentä yleisölähettilästä osallistumaan kansainväliseen performanssitaiteen biennaaliin ja sen ohjelmaan. Syksyllä ensimmäistä kertaa järjestettävä performanssitaiteen biennaali kokoaa Coming Together -teeman alle laajan kirjon perfomanssitaideteoksia, jotka pyrkivät yhdistämään ihmisiä, ideoita ja paikkoja eri tavoin. Koska biennaali juurtuu vahvasti Turun kaupunkiin, sen ihmisiin ja yhteisöihin, tarkoituksena on avata paikallisille ihmisille mahdollisuus osallistua tapahtuman tekoon omista näkökulmistaan.

Kadoksissa ollut 14-vuotias poika löytynyt

Kuukauden verran Turun seudulla kateissa ollut 14-vuotias poika on löytynyt. Poika tavoitettiin yleisövihjeiden ansiosta.

TPS avausvoittoon välieräsarjassa

TPS otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, johon tarvitaan neljä voittoa.

Miesten salibandyn F-liigan välierät alkoivat kahdella kolmen maalin kotivoitolla, kun Nokian KrP löi Oilersin 9–6 ja TPS Happeen 4–1. Loppuottelupaikka aukeaa neljällä voitolla, ja toiset kohtaamiset nähdään sunnuntaina Espoossa ja Jyväskylässä.

Eurojackpot-arvonnassa yksi täysosuma

Eurojackpot-arvonnassa löytyi perjantaina (kierros 13/2023) yksi täysosuma. Kymmenen miljoonan euron voitto matkasi tällä kertaa Tshekkiin.

Onneksi apuakin saa vielä

Iäkkäämpi nainen kaatui Kauppatorin varrella. Positiiviseksi yllätykseksi hän sai heti auttavan käden vieressä seisovalta. Myös minä ja toinen ohikulkija pysähdyimme seuraamaan, onko kaikki hyvin. Ja muutkin lähellä olevat kiinnostuivat hänen voinnistaan. Onneksi apua oli riittävästi, koska turhaa olisi jäädä vain seisomaan ja tuijottelemaan, mutta on kuitenkin hyvä tarkistaa auttavatko muut vieressä seisovat.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne näkyi kuntoutuspalveluissa

Kela tarkastelee säännöllisesti, millaisia hyötyjä asiakkaat kuntoutuksesta saavat. Tuoreesta raportista ilmenee, että kuntoutusasiakkaiden työ- ja opiskelukyky, elämänlaatu ja mieliala kohentuivat kuntoutuksen aikana. Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta näyttäisivät kärsineen ainakin mielenterveyskursseille ja työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen osallistuneet asiakkaat.

Pääsiäishulinaa nuorille Kafe Vimmassa

Vimmassa tehdään myös savitöitä.

Kafe Vimmassa on pääsiäisenä luvassa tietovisailua, elokuvia ja pääsiäismunajahteja maanantaina 3. huhtikuuta, keskiviikkona 5. huhtikuuta ja torstaina 6. huhtikuuta. Pääsiäismunajahdit alkavat kello 9.30 ja etsinnät kestävät niin kauan, kunnes viimeinenkin yllätys on löydetty. Kahoot!-tietovisailua vaihtuvilla teemoilla ja bingoa luvassa kello 15, ja Disney-elokuvat alkavat kello 16 ja 18. Yllätysarvontoja myös Vimman Instagram-tilillä @vimmaturku.

TE-palvelujen tehtävät siirtyvät kunnille vuonna 2025

Kunnat alkavat hoitaa työnhakijoiden palveluja vuoden 2025 alussa. Uudistuksen yhteydessä työllisyyden kuntakokeilut päättyvät kaikkialla Suomessa.

Mitä vaikeampi muistisairaus, sitä heikommin itsemääräämisoikeus toteutuu

Vaikeasti muistisairaiden itsemääräämisoikeuden toteutuminen on muita asiakasryhmiä heikompaa iäkkäiden säännöllisissä palveluissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus osoittaa, että mitä vaikeampi kognitiivinen häiriö on, sitä epätodennäköisemmin asiakas osallistuu toimintakykynsä arviointiin tai asettaa tavoitteita hoidolleen.

Uusi kirkkolaki voimaan heinäkuussa

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkkolainsäädännön uudistus tehostaa kirkon ja seurakuntien hallintoa. Uusi kirkkolaki ja siihen liittyvät lait tulevat voimaan 1. heinäkuuta. Tullessaan voimaan uusi kirkkolaki korvaa nykyisen vuonna 1994 voimaan tulleen kirkkolain. Hallitus esitti asiaa koskevien lakien vahvistamista torstaina. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lait 14. huhtikuuta.

Palmusunnuntai ja pitkäperjantai tarjoavat konsertteja

Teppo Lampela (kesk.).

Palmusunnuntaina 2. huhtikuuta rauhoitutaan kamarimusiikin pariin Sibelius-museossa, jossa ohjelmassa on Johannes Brahmsin klarinettikvintetto ja Osvaldo Golijovin The Dreams and Prayers of Isaac the Blind .

Urheilu

TPS avausvoittoon välieräsarjassa

TPS otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, johon tarvitaan neljä voittoa.

Miesten salibandyn F-liigan välierät alkoivat kahdella kolmen maalin kotivoitolla, kun Nokian KrP löi Oilersin 9–6 ja TPS Happeen 4–1. Loppuottelupaikka aukeaa neljällä voitolla, ja toiset kohtaamiset nähdään sunnuntaina Espoossa ja Jyväskylässä.

Tommi Miettinen HC TPS:n päävalmentajaksi

Tommi Miettinen , 47, korvaa Jussi Ahokkaan ensi kaudella HC TPS:n päävalmentajana. Sopimus TPS:n kanssa on kaksivuotinen ja sisältää jatko-option. Päättyneellä kaudella KalPaa valmentanut Miettinen on entuudestaan hyvin tuttu turkulaisyhteisölle, sillä hän edusti Palloseuraa pelaajana vuosina 1995–99. Miettinen voitti TPS:n paidassa Suomen, Euroopan sekä Super Cupin mestaruudet.

Loimu nappasi kotiedun välieräavauksessa, raisiolaisille kauden ensimmäinen voitto Akaa-Volleysta

Joonas Jokela (kesk.) oli ottelun paras pistemies.

Lentopallon Mestaruusliigan välierissä vastakkain iskevät runkosarjan kakkonen Akaa-Volley ja kolmonen Raision Loimu avasivat keskiviikkoa kotiedun omanneen Akaa-Volleyn kotikentällä. Loimu ryösti vaihtelevien vaiheiden jälkeen 2–3 (25-22, 18-25, 25-22, 18-25, 10-15) vierasvoiton ja lähtee lauantaina kello 18 iskettävään toiseen osaotteluun Raisiossa johtoasemasta. Paikka finaaliin aukeaa jommallekummalle kolmella voitolla. Voitto oli Loimulle kauden ensimmäinen Akaa-Volleysta ja nyt oranssi-paidat ovat voittaneet kaikki liigajoukkueet vähintään kertaalleen.

Turku-Pesis palaa pesäpallokartalle välivuoden jälkeen

Lännen Pallo, sittemmin Turku-Pesis, pelasi vuosina 1955–2008 kaikkiaan 27 kautta ylimmällä sarjatasolla. Kuva on vuodelta 2013 ottelu Turku-Pesis-Viinijärvi.

Kesä 2022 oli Turku-Pesiksen naisille poikkeuksellinen, sillä joukkuetta ei ollut ollenkaan. Sekä pelaajista että valmentajista oli pulaa. Tänä keväänä joukkue on jälleen jalkeilla, kun Turku-Pesis pelaa Suomensarjan lounaislohkossa.

Puukkokatsomo: Miekkailussa ainoa oikea päätös

Yksi miekkailun kotimaisen kilpailukalenterin kivijaloista katoaa tämän vuoden osalta, kun syksyllä perinteisesti järjestettyä Kupittaa Tournamentia ei tänä vuonna järjestetä. Asiasta päätti Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton hallitus maaliskuun kokouksessaan.

RNK Flyers on ringeten Suomen mestari

Ringeten Suomen mestarit vuosimallia 2023: RNK Flyers.

SM-finaalien kolmas näytös RNK Flyersin ja NoU Ringeten välillä käytiin keskiviikkona Raision Kerttulassa lähes 400 katsojan edessä. RNK johti ottelusarjaa 2‒0 ja sillä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus kotonaan. Sen se myös teki luvuin 8‒4 ja Raisiossa juhlitaan Suomen mestaruutta kuuden vuoden tauon jälkeen.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.