Ravintola Komppelin annoksissa on kokoa ja näköä
Puistokadun Ravintola Komppelilla alkaa olla jo ihan kiitettävästi ikää, sillä nelikymppiset häämöttävät jo ihan kulman takana. Arkkitehti Olli Kestilän suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1955 ja Komppeli parkkeerasi sen kivijalkaan pysyvästi vuonna 1983.
Komppeli siirtyi kokonaan uusille omistajille reilut kymmen vuotta sitten. Alkuperäinen omistaja oli ehtinyt tehdä pitkän päivätyön ravintoloitsijana, ja häntä alkoivat jo kilometrit painamaan. Ennen kauppojen lopullista syntymistä tarvittiin myös vähän sattumaa ja rouva fortunaa.
– Viimeisin muutos tuli puolisen vuotta sitten, kun otin vetovastuun kokonaan itselleni, ravintoloitsija Antti Lavonen tarkentaa.
Komppeli niitti alkuvuosinaan mainetta armottoman kokoisilla lounaspihveillään ja -leikkeillään. Eikä se maine ole ihan tuulesta temmattu tänäkään päivänä, mutta samaan aikaan ravintolan muu tarjonta on myös modernisoitunut ja keventynyt.
Komppelista saa siis edelleen sitä talon omaa legendaarista pippurikastiketta, joka viimeistelee mehevän pihvin. Mutta vastapainoksi saa lähes aina myös kasvislounaan.
– Meillä on isot annokset, mukavan rento tunnelma ja hinnat varmasti kohdallaan. Täältä ei asiakkaan tarvitse lähteä nälkäisenä ulos, Lavonen lupaa.
Komppelissa on pantu uusiksi kaksi isoa asiaa viime vuosien aikana. Ensinnäkin ravintola on laajentunut pelkästä lounaspaikasta myös illallispaikaksi. Ravintola on lisäksi auki myös lauantaisin. Laajennettua aukioloa kokeiltiin parisen vuotta sitten ja siitä tuli loppujen lopuksi pysyvä muutos.
Iltalista on ytimekäs, mutta silti siinä on tarpeeksi vaihtoehtoja. Jos hyvä pihvi ei putoa, niin vaikka haukimurekepihvit tai vegaanimättöburger ovat loistavia vaihtoehtoja.
– Myös illalla on sitä samaa rentoa meininkiä kuin lounasaikaan. Illaksi on laadittu ihan oma lista ja myös juomapuoli on kohdallaan. Perjantai- ja lauantai-illat ollaan myös auki. Tästä on sitten helppo jatkaa myöhemmin vaikka jokilaivoille, Lavonen vinkkaa.
Sitten toiseksi koko sisustus on pistetty uuteen uskoon. Ravintolan uusi sali on valoisa ja eloisa, mutta samalla myös sopivan pelkistetty. Koulunpenkit tuovat saliin hauskaa retrohenkeä. Kesällä pääsee karkaamaan myös terassin puolelle.
– Rempattiin baarinurkka ja muutettiin samalla paikan valaistusta. Me ollaan tällainen matalan kynnyksen korttelirafla, paikan isäntä tiivistää.
Heikki Möttönen