Värikäs salaattikranssi syntyy persimonista, granaattiomenasta ja vuohenjuustosta
Värikäs salaattikranssi kruunaa juhlapöydän. Salaatti saa kaverikseen makeita hedelmiä ja paistettua vuohenjuustoa. Koko komeus koristellaan pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä. Myös esimerkiksi rusinat tai karpalot käyvät salaattiin mainiosti. Persimonin valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä raaka persimoni sisältää paljon pahanmakuista parkkihappoa. Kypsänä se on kuitenkin makea ja herkullinen.
Kypsä persimoni saa yleensä kylkeensä ruskeita pilkkuja, vaikka moni valitseekin kaupassa pilkullisen sijasta kauneimman yksilön. Kaupassa myytävät persimonit ovat yleensä raakoja, joten niitä kannattaa kypsytellä huoneenlämmössä kotona. Salaattikranssi ei vaadi paljoa aikaa tai vaivaa, mutta se on kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttävä. Näin valmistat värikkään salaattikranssin juhlapöytään.
Salaattikranssi
paketti babypinaattia
puolikas jäävuorisalaatti
kourallinen granaattiomenan siemeniä
kourallinen pekaanipähkinöitä
pötkö vuohenjuustoa
1 persimon
1 punainen omena
hunajaa, vinegretteä tai muuta salaatinkastiketta
Huuhtele ja pilko jäävuorisalaatti. Huuhtele babypinaatit, omena ja persimon. Pilko omenasta ja persimonista ohuita siivuja. Asettele ison tarjoilulautasen keskelle muki, ja sen ympärille salaatti ja babypinaatti. Asettele persimon- ja omenaviipaleet. Leikkaa vuohenjuustopötkö sopiviksi kiekoiksi ja paista pannulla pienessä nokareessa voita. Laita paistetut kiekot salaattikranssiin ja koristele murskatuilla pekaanipähkinöillä, sekä granaattiomenan siemenillä.
Mausta haluamallasi kastikkeella. Vuohenjuuston kanssa sopii myös loraus juoksevaa hunajaa. Laita mukin tilalle tuikku, tai pieni kulho kastiketta varten jos haluat tarjoilla sen erikseen.
Henriikka Fingerborg