Raikas ja rapea aasialainen salaatti
Helppo aasialainen salaatti on raikas lisuke, joka on täynnä rapeita ja mehukkaita kasviksia. Kolmen aineksen teriyakikastike tuo siihen juuri oikean säväyksen makeutta ja suolaisuutta. Salaattia voi muunnella oman maun mukaan. Siihen voi lisätä oikeastaan mitä tahansa, mutta erityisen hyvin siihen sopii tuore mango, sienet, punainen paprika, kevätsipuli, avokado, pinjansiemenet ja mantelit.
Lisäproteiinia kaipaava voi tarjoilla salaatin esimerkiksi edamamepapujen, paistetun kanan, rapujen tai naudanlihapihvin kanssa. Auringonkukansiemenet hyvin voi korvata paahdetuilla pinjansiemenillä, pilkotuilla maapähkinöillä tai seesaminsiemenillä. Myös keitetty nuudeli sopii salaatin joukkoon. Tulisemman ruoan ystävä voi lisätä joukkoon chilihiutaleita tai lusikallisen srirachaa.
Näin valmistat aasialaisen salaatin.
Aasialainen salaatti
2 nippua rapeaa salaattia
2 porkkanaa
1 pussi pakastettuja sokeriherneitä
1 kurkku
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pilkottua korianteria
kastike:
0,5 dl teriyakikastiketta
0,5 dl öljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
Yhdistä kastikeainekset purkkiin ja ravista. Pilko salaatti, sokeriherneet ja korianteri pieneksi. Kuori ja raasta porkkanat raastimen isommalla terällä. Kuori ja pilko kurkku pieniksi paloiksi, tai leikkaa juustohöylällä pitkulaisia kurkunpaloja. Yhdistä ainekset keskenään ja kaada kastike joukkoon. Sekoita salaatti ja tarjoile heti. Jos tarjoilet salaatin myöhemmin, sekoita kastike joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Henriikka Fingerborg