Herkulliset piparipallot toimivat tikkarinakin
Piparkakkupalloihin tulee pähkinöitä, kaurahiutaleita, taateleita ja piparkakkumaustetta. Piparkakkumauste tekee palleroihin ihanan mausteisen joulun maun pomeranssilla, neilikalla, kanelilla ja inkiväärillä. Ohjeesta tulee parikymmentä kappaletta ja ne säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa mehevinä.
Voit myös laittaa piparkakkupallot tikkujen päähän, kun ne ovat kovettuneet tarpeeksi viileässä ja tarjota ne piparkakkutikkareina.
Piparipallot
Jos taatelit ovat kovia, liota niitä kymmenisen minuuttia lämpimässä vedessä. Yhdistä kuivat ainekset ja pyöräytä kunnolla tehosekoittimessa. Muussaa taatelit. Pyörittele taatelimassa ja jauhot palloiksi. Voit käyttää vaikkapa kertakäyttöhanskoja, kun pyörittelet palloja. Jos tahna on liian kuivaa, voit lisätä vettä lusikallisen kerrallaan. Laita pallot hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.