Luostarin Välikadulle uusi kesäravintola Sommar
Luostarin Välikadun historiallisessa miljöössä Taiteen Talon Makasiinien suojissa avautuu 8. toukokuuta Sommar bistro & terrace. Sommar on eurooppalaistyylinen bistroravintola. jonka iltaa rytmittävät kaksi kattausta.Pöytävarauksia suositellaan vahvasti, mutta aurinkoiselle terassille voi poiketa spontaanisti nauttimaan pientä purtavaa ja juomia.
Iso jaettu Taiteen Talon Makasiinien kesäterassi vetää jopa 150 vierasta. Luostarinkadun sisäpiha tuo mieleen Tallinnan Telliskiven tai Kööpenhaminan suositun Kødbyen-alueen.
Sommarin sisustuksesta vastaavat turkulainen designduo Saana ja Olli. He ammentavat inspiraationsa pohjoismaisesta muotoiluperinteestä ja hyödyntävät kierrätettyjä aarteita. Historiallinen Makasiinien miljöö kohtaa skandinaavisen minimalistisen estetiikan.
Ruokaideologiasta ja keittiöstä vastaa Jessica Sorsakari, joka on Turun ravintolapiireissä tuttu niin KBC Taproomin ravintolapäällikkönä kuin From Turku With Love -fun dining -projektistaan. Sorsakarin kokkausta ovat muovanneet myös kasvispainotteiset keittiöt kuten Ripaus ja Ravintola Kuori.
– Sommar syntyi halusta tuoda Turkuun rento, laadukas ja eurooppalaistyylinen kesäpaikka, jossa päästään tuomaan Turun kesän kohokohdat yhteen: Torin antimet, historiallinen lokaatio ja välitön viihtyvyys – oli kyseessä lasillinen, illallinen tai vain hyvä seura, kuvailee Sorsakari tiedotteessa.
Sommarin taustalla vaikuttaa juoma- ja ravintolatalo Kakola Brewing Company, joka työllistää jo yli 30 henkilöä. Kakola Brewingin perheeseen kuuluvat panimon lisäksi ravintola KBC Taproom, limonaadibrändi Perso Soda, kesäinen pop up Kirkkopuiston KBC Garden sekä viime jouluna suuren suosion saavuttanut Joulubaarin Turun vanhassa kaupungissa.
Sommar avaa ovensa helatorstaina ja palvelee koko kesäkauden syyskuuhun asti. Bistro on avoinna keskiviikosta lauantaihin kello 16–23.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)