Hotellijoulu on nouseva trendi
S-ryhmän ravintoloiden jouluaaton juhlapöytiin on joulukuun alkuun mennessä tehty jo lähes yhtä paljon pöytävarauksia kuin aattoaterioita viime vuonna tarjoiltiin. Ravintolavarausten tahti kiihtyy peräti sata päivää ennen jouluaattoa ja jatkuu jouluviikolle asti.
– Datamme näyttää, että jouluruokailujen myynti on kasvanut viimeisen viiden vuoden ajan ja joulun pyhinä ravintoloissamme käydään syömässä aiempaa useammin juuri jouluaattona, kertoo S-ryhmän majoitus- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen.
Kaupparyhmän ravintoloissa on jouluaattona tarjolla niin joululounasta, joulubuffetia kuin jouluillallistakin. S-ryhmän ravintolat ympäri Suomen tarjoavat jouluaaton kattauksia, joihin varataan pöytä etukäteen.
Suurin osa S-ryhmän hotelleista on joulun pyhinäkin auki ja monessa kaupungissa jouluaaton illallinen on tarjolla nimenomaan hotellin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa.
Turun Radisson Blu Marina Palacessa on ollut tarjolla jouluaaton illallinen jo yli 20 vuotta. Tänä vuonna aattona on kuusi kattausta ja ne on varattu viimeistä kattausta lukuun ottamatta jo täyteen.
Jouluruoka ei kuitenkaan maistu suomalaisille kovin pitkään.
– Aatonaattona suositaan vielä nopeaa syömistä kuten Buffaa ja Hesburgeria. Jouluruoista nautitaan täysin vatsoin kaksi päivää eli aatto ja joulupäivä, ja tapaninpäivänä palataan taas arkeen ja erityisesti viihderavintoloiden myynti nousee, Helminen kertoo.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)


















