Ruokahävikki puolittui Viking Linen laivoilla
Viking Linen Turun-laivoilla ruokahävikki saatiin lähes puolitettua, kun apuun valjastettiin data, henkilökunnan innostus ja matkustajien halu tehdä vastuullisia valintoja. Kun vuoden 2024 lopulla hävikkiä syntyi 137 grammaa matkustajaa kohden, on määrä nyt pudonnut 77 grammaan.
– Tulos yllätti meidät, sillä tavoitteemme oli vähentää matkustajakohtainen hävikki alle sataan grammaan. Palvelemme Gloryn ja Gracen ravintoloissa vuosittain yli 2,3 miljoonaa asiakasta, joten jokaisella grammalla on väliä. Kun ruokaa menee vähemmän hukkaan, voimme myös panostaa entistä enemmän raaka-aineiden laatuun, esimerkiksi ympäristön kannalta kestävämpään lähiruokaan, sanoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)



















