Omena ja kaneli maustavat Aperol Spritzistä syksyisen
Syksyinen versio Aperol Spritzistä saa mausteekseen omenaa ja kanelia. Aperol on italialainen Camparin tyylinen juoma, jota nautitaan usein aperitiivina. Se sisältää muun muassa appelsiinia ja erilaisia yrttejä. Aperol sisältää Campariin verrattuna noin puolet vähemmän alkoholia ja on vähemmän katkeran makuinen. Varmasti tunnetuin Aperolista valmistettava drinkki on Aperol Spritz.
Tällä hetkellä trendaava juoma ei ole uusi keksintö, vaan sen juuret ulottuvat sadan vuoden taakse. Aperol Spritz on vuonna 1919 italialaisyhtiön lanseeraama juomasekoitus, joka oli alun perin suunnattu naisille ja urheilullisille ihmisille sen matalan alkoholipitoisuuden vuoksi. Aperolia ja kuohuviiniä sisältävästä cocktailista tuli suosittu Italiassa, mutta vasta 2000-luvun alussa juoma nousi koko maailman tietoisuuteen. Maltillisesti alkoholia sisältävä juoma sopii hyvin nykypäivän terveyttä ja matala-alkoholisia juomia korostaviin trendeihin.
Drinkki on yksinkertaisuudessaan nerokas, sillä siihen tulee vain muutama ainesosa. Tämä syksyinen versio maustetaan kanelitangolla ja omenamehulla perinteisen soodan sijaan. Omenamehua voi maustaa kanelitangon kera pidempäänkin jääkaapissa, jos haluaa juomaan vielä lisää kanelin makua. Jäissä ei kannata säästellä, vaan niin perinteisessä Aperol Spritzissä, kuten tässäkin drinkissä niillä täytetään lasi kokonaan. Drinkki koristellaan vielä appelsiinin kuorella.
Syksyinen Aperol Spritz
4 cl Aperolia
6 cl omenamehua
1 dl proseccoa
runsaasti jäitä
1 viipale appelsiinia tai appelsiininkuorta
1 kanelitanko
Tarjoile juoma isosta jalallisesta lasista, esimerkiksi punaviinilasista.Täytä viinilasi jäillä ja lisää kanelitanko, sekä siivu appelsiinin kuorta. Kaada joukkoon aperol, omenamehu ja prosecco. Sekoita. Jos haluat vahvempaa kanelinmakua drinkkiin, voit maustaa omenamehua kanelitangon kera jääkaapissa muutaman tunnin.
Henriikka Fingerborg


















