Margarita taipuu karpaloin myös jouluiseksi versioksi
Helppo karpalo-margarita on täydellinen drinkki juhlasesonkiin ja valmistuu nopeasti isommallekin joukolle. Juoma on margaritafanin mieleen, sillä karpalo-margaritassa on klassikkodrinkin aineksia, kuten limeä, suolaa ja tequilaa, mutta karpalomehutiivisteestä tehty versio pienellä twistillä sopii joulukauteen. Juoma koristellaan tuoreella rosmariinilla ja karpaloilla, joita saa esimerkiksi pakasteosastolta.
Klassiseen margaritaan käytetään tequilaa, triple sec -likööriä ja limemehua. Margarita valmistetaan ravistamalla, joten jäät ovat tarpeen. Ravistamiseen tarvitaan myös shaker eli cocktailravistin. Jos tällaista ei kotoa löydy, myös lasinen hillopurkki käy.
Margarita kruunataan suolareunuksella. Sormisuola on hyvä vaihtoehto, sillä karkea merisuola on koostumukseltaan turhan rakeista ja ruokasuola taas liian hienoa. Jos sormisuola on suurina kiteinä, sitä voi hieman murskata ennen käyttöä. Drinkkiin sopii parhaiten vaalea tequila. Parhaassa tequilassa on raikasta sitruksisuutta. Myös ikäännytettyä reposado-tequilaa voi käyttää margaritaan, jolloin saadaan tyyliltään rotevampi ja mausteisempi drinkki. Klassinen margarita tarjoillaan joko maljamaisesta coupe-lasista tai on the rocks - eli viskilasista. Jos käytössäsi on vähän jäitä, valitse coupe-lasi, jolloin juoman voi tarjoilla ilman jäitä.
Sopivan kirpeä, makea, suolainen karpalo-margarita sopii siemailuun vaikkapa kotisohvalla jouluelokuvia katsellessa.
Karpalo-margarita
5 cl tequilaa
6-8 cl karpalomehutiivistettä
2,5 cl tuorepuristettua limemehua
sokerisiirappia oman maun mukaan
jäitä
karpaloita ja tuoretta rosmariinia
suolaa, sokeria ja limelohko reunusta varten
Levitä reunuksen tekoa varten suolaa ja sokeria pienelle lautaselle lasin suun kokoiseksi keoksi. Käännä lasin suu alaspäin ja kuljeta limelohkon leikattua hedelmälihaa lasin reunaa pitkin puolikkaan lasin verran niin, että lasin reuna kostuu muutaman millin syvyydeltä. Dippaa kostutettu lasin reuna suolaan. Käännä lasi oikein päin pöydälle ja valmista siihen drinkki.
Mittaa cocktailravistimeen 5 cl tequilaa, 6-8 cl karpalomehutiivistettä sekä 2,5 cl tuorepuristettua limemehua. Sekoita lusikalla ja maista, lisää oman maun mukaan sokerisiirappia. Täytä shaker jäillä, sulje ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta alkaa tuntua kylmältä. Siivilöi drinkki lasiin. Jos käytit on the rocks -lasia, täytä se vielä jäillä. Koristele karpaloilla ja rosmariinilla.
Henriikka Fingerborg


















