Kanelipullan makuinen pannukakku on mehevä ja rapea yhdistelmä
Kun perinteinen pannukakku yhdistetään kanelipullan kanssa, syntyy mehevä ja rapea kanelipullapannari. Pannukakkutaikina tehdään perinteisen taikinan tavoin. Sen päälle ripotellaan itse tehtyä kanelipullatäytettä, joka painellaan haarukalla löysään taikinaan ja paistetaan puolisen tuntia. Murumaisessa täytteessä on sulatettua voita, fariinisokeria, kanelia ja mantelijauhoja. Pienempään vuokaan tehtynä pannukakku on ihanan paksua ja mehevää, eikä kanelipullatäyte kuivu. Kanelipullapannari maistuu ihan sellaisenaankin parhaiten lämpimänä tai lämmitettynä. Mutta vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera se on erityistä herkkua.
Pannukakku
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Kanelipullatäyte
50 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 dl mantelijauhoja
Valmista pannukakkutaikina. Riko ensin kananmunien rakenne vispilällä. Lisää sulatettu voi, vispilöi joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Anna turvota 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa kanelipullatäyte. Sulata voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja mantelijauhot. Täytteestä tulee murumaista. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (kuvassa oleva on 33 cm x 23 cm).
Murusta kanelipullatäyte tasaisesti pannukakun päälle ja painele täytettä upoksiin haarukalla. Paista pannukakkua keskitasolla puolisen tuntia, tai kunnes se on saanut keskeltäkin väriä. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Henriikka Fingerborg