Syksyn drinkeissä hehkuvat kirsikka, omena ja kaneli
Drinkeissä saa olla syksyisin väriä, mausteisuutta ja makua. Omenaa, kirsikkaa, kanelia ja tujaus kanelilikööriä. Omenasangria ja Nerån oma kirsikkalonkero ovat kekseliäitä juomia syksyn pieniin juhlahetkiin.
Nerån kirsikkalonkero on täydellinen tervetuliaisdrinkki, joka sopii myös illanistujaisiin. Kirsikkalonkeroon tulee giniä, kirsikkamehua tai -siirappia, limen mehua, soodavettä ja jäitä. Tarjoilija Mikko Carlson kertoo, että ravintola Nerån kirsikkamehu on keitetty itse kirsikoista, ja siinä on ripaus kanelia.
Itse keitetyn kirsikkamehun voi korvata vahvalla kirsikkamehulla tai -siirapilla. Drinkkiin saa kanelin makua, kun koristelee sen kanelitangolla.
– Halutessaan drinkkiin voi lisätä vielä lorauksen tonic-vettä. Itse pidän siitä, että kirsikkalonkero on hieman gin tonicin tyylinen, Carlson vinkkaa.
Omenan ja kanelin ystäville tarjoillaan tänä syksynä omenasangriaa. Sangria kuulostaa kesäiseltä, mutta drinkki on tuunattu syksyisempään makumaailmaan. Omenasangriaan tulee omenoita, omensiideriä, valkoviiniä, kanelin makuista fireball-likööriä, kanelitankoja ja ginger alea. Omenasangriasta riittää koko porukalle, mutta sen voi aineksia muokkaamalla tehdä myös drinkkinä.
Nerån kirsikkalonkero
4 cl giniä
8 cl vahvaa kirsikkamehua tai kirsikkasiirappia
1 tl limen mehua
soodavettä
jäitä
Laita lasiin jäitä. Kaada joukkoon 4 cl giniä, 8 cl vahvaa kirsikkamehua tai kirsikkasiirappia, 1 tl limen mehua ja soodavettä. Sekoita. Lisää halutessasi loraus tonic-vettä ja koristele kanelitangolla.
Kanelinen omenasangria
neljä omenaa
10 dl omenasiideriä
1 pullo Pinot Grigiota
2,5 dl Fireball-likööriä
2,5 dl ginger alea
3 kanelitankoa
jäitä
Pilko omenat sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Laita isoon kulhoon omenat ja kanelitangot. Kaada joukkoon omenasiideri, Pinot Grigio, Fireball-likööri ja Ginger ale. Sekoita. Laita jäät tarjoillessa suoraan laseihin.
Henriikka Fingerborg


















