Makkaraperunat-laatikko on taatusti uudenlainen jouluruoka
Onko Hard Kokkinakin tunnettu tubettaja Juho Valkealintu kehittänyt uuden suomalaisen jouluklassikon?
– Vähän tuli semmoinen fiilis äsken, että nyt pilataan hyvät makkaraperunat. Mutta en tiedä, voihan tämä olla hyvääkin.
Valkealintu päätti panna joulun alla risaiseksi. Suomalaisten nakkikioskien klassikkoannoksesta, makkaraperunoista, tehdään nimittäin nyt salonkikelpoinen versio joulupöytään.
– Tadaa, makkaraperunat-laatikko, Valkealintu nauraa ja sekoittaa kuutioituja makkaroita, perunoita ja munakerma-sekoitusta vuoassa.
Mistä inspiraatio iski?
– Olen nyt tehnyt viimeisen kuukauden ajan kanavalle kuusi eri variaatiota makaronilaatikosta. Tämä nyt on sitten se viimeinen. Vaikka ei tässä kyllä enää ole makaroneja ollenkaan. Makkaraperunat on myös kaikkein pyydetyin ruoka, ja multa kysytään aina, että tekisitkö kanavalla makkaraperunoita. Ajattelin yhdistää nämä trendit siten, että tehdään makkaraperunalaatikko. Se on makkaraperunat, joka on laatikko, Valkealintu avaa loogista päättelyketjuaan.
Asia selvä. Aiotko tehdä tätä omaan joulupöytään?
– Kaikki perinteiset joululaatikot ovat omasta mielestäni kuvottavia, joten jos tämä kokeilu onnistuu, niin kyllä sillä on mahdollisuudet päästä tarjolle.
– Ajatuksen tasolla tämä ei voi kauhean huono olla. Tässähän on aika lempeät ja rasvaiset maut. Perunaa, mautonta makkaraa, ja mausteethan tulee vielä päälle, jos haluaa kurkkua ja sipulirouhetta ja ketsuppia ja tämmöisiä. Kyllähän tämä nyt sopii periaatteessa ihan kenelle vaan. Lapsillekin varmasti maistuu.
Laatikosta saisi helposti vegaaniversionkin.
– Tuo makkara, mitä nyt tähän käytin, on jo lähestulkoon vegaaninen tuote, kun eihän siinä lihaa ihan hirveästi ole. Eli vegaaniversiota vaan kehiin.
Ykkösestä vitoseen, kuinka helppoa tämän reseptin toteuttaminen on?
– Ehkä kolmonen. Mä nyt friteerasin nuo makkaraperunat, koska makkaraperunat aika usein friteerataan. Se friteeraaminen on vähän sellainen v-ttumainen osuus, mutta ei tässä kyllä mitään muuta vaikeaa ole. Ja jos et halua noita friteerata, niin kyllä ne varmasti voi sinne laatikkoon ihan sellaisenakin laittaa.
Uuni on tehnyt tehtävänsä ja 40 minuutin piinaava odotus on päättynyt. Mitä sanoo Hard Kokki? Onko kyseessä uusi suomalainen klassikko?
– Voi veljet, on kyllä hyvää. Ei ollenkaan hassumpi. Ehdottomasti parempi kuin joku lanttu- tai perunalaatikko joulupöytään. Annan tälle neljä tähteä viidestä. Kyllä mä väittäisin, että muutama miljoona ihmistä tätä tänäkin vuonna jo kokeilee.
Pukki saattaakin jäädä tänä jouluna kakkoseksi, kun jännitys tiivistyy joulupöytään ja makkaraperunat-laatikkoon.
Makkaraperunat-laatikon valmistusta ja laadukasta huumoria on tarjolla Hard Kokin Youtube-kanavalla.
Makkaraperunat-laatikko
1,5 lenkkimakkaraa (iso)
7 perunaa
2 dl kuohukermaa
2 dl punaista maitoa
4 munaa
grillausmauste
öljy
juustoraaste
Paista öljyssä perunat ja makkarat, sekoita munamaito, sekoita kaikki, kuorruta juustolla. Uunissa 200–225 astetta ja semmoinen 40 min tai kunnes juusto on ruskistunut.
Lisukkeeksi sopivat suolakurkku, ketsuppi, paahdettu sipuli ja Aura-juustomajoneesi.
Juulia Bernhardt

















